ep aerolineasgrupo international airlines group iag
IAG - Archivo

IAG

2,05€
  • -0,01€
  • -0,58%

IAG es deixa un 2% a l'IBEX. El consorci d'aerolínies torna a veure's afectat pels revessos del Brexit. Si aquest dimarts liderava el selectiu espanyol davant el major optimisme de Boris Johnson sobre un acord amb la UE, aquest dimecres és un dels pitjors valors de l'índex després de l'ultimàtum del primer ministre britànic.

El govern britànic tractarà d'estendre el període durant el qual el Parlament es manté tancat fins al 14 d'octubre, dues setmanes abans que la data del Brexit.

La lliura reacciona amb fortes caigudes, ja que aquesta s'interpreta com un pla de Johnson per evitar que l'oposició faci descarrilar el seu full de ruta.

"Això sembla un atac preventiu de Boris contra aquells que intenten bloquejar un Brexit sense acord", assenyala David Cheetham, director d'anàlisi d'XTB a Londres.

IAG està preparada. Així ho ha assegurat la companyia a finals del passat mes de juny. El consorci d'aerolínies va afirmar que, enfront d'un Brexit dur, "els plans compleixen amb la normativa" de manera que no esperen sorpreses negatives en el cas que acabi donant-se el pitjor dels escenaris.

Unes setmanes més tard, a principis d'agost, IAG sostenia que "afrontem el Brexit amb tranquil·litat" i tornava a recalcar que tenien ja disposats "uns plans de contingència". Amb tot, ha reiterat llavors la seva esperança que tingui lloc un acord entre la UE i el Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador