aerolineas iag portada
© Alberto Sánchez

IAG és aquest dilluns el pitjor valor de l'IBEX (-1,86%) davant la possibilitat que el Regne Unit retardi l'aixecament de les restriccions per la Covid mentre augmenten els casos de coronavirus al país. Meliá també està entre els pocs valors que cauen avui, encara que els seus descensos són moderats.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

Segons informa Bloomberg, l'increment de la variant Delta de la Covid ha obligat a Boris Johnson i el seu equip a replantejar el seu projecte de posar fi a les normes de distanciament social el 21 de juny. En el seu lloc, els funcionaris esperen ara que el primer ministre anunciï un retard de fins a quatre setmanes a la flexibilització de la majoria de les normes quan exposi la seva decisió a la nació aquest dilluns a la nit.

Un funcionari ha declarat a l'agència que és possible que es relaxin les restriccions als casaments i als grans esdeveniments esportius per permetre que se celebrin reunions públiques de més envergadura. Un retard suposaria un cop per als negocis d'entreteniment i hostaleria, que han estat tancats o funcionant sota estrictes controls durant la pandèmia.

"Com a conseqüència, avui podria veure una mica de suavitat en la lliura, juntament amb una possible major debilitat en els valors d'hostaleria i viatges, que ja havien començat a caure a finals de la setmana passada per aquestes mateixes preocupacions", expliquen els experts de CMC Markets.

"Notícia negativa, que podria tornar a endarrerir l'obertura del turisme britànic que s'esperava més a prop, si bé esperem que per a finals de juny, principis de juliol, s'incloguin, almenys, les illes (Balears i Canàries) a la llista verda", afirmen des de Banc Sabadell.

Afegeixen des del banc que, tot i que aquesta notícia concreta no és bona, si se seguirà veient certa millora de turistes procedents d'aquesta geografia per l'atipament a la pandèmia, el clima i davant la possibilitat de fer-se altres proves diagnòstiques per a la tornada, a part de PCR, que són més barates i menys invasives, com antígens o test de saliva.

Recordem que, en el cas d'IAG, el negoci del Regne Unit representa el 33% del total de vendes (a nivell global). Per Meliá, a nivell d'EBIT, el 14%. Per NH el possible impacte és residual, tenint en compte el seu model de negoci d'hotel urbà.

El FTSE 100 puja un 0,39% a aquestes hores. És l'índex europeu que menys avança ara.

Noticias relacionadas

contador