H&M_tienda

H&M es dispara un 7% després de publicar resultats. La segona minorista de moda més gran del món ha comunicat aquest dijous el seu primer augment trimestral de beneficis abans d'impostos en més de dos anys i ha assenyalat que els esforços per fer front als ràpids canvis a la seva indústria van per bon camí.

H&M ha estat invertint molt en la reactivació del seu negoci davant la caiguda dels beneficis i l'augment dels inventaris a causa de l'alentiment de les vendes a les botigues de la seva marca principal, enmig d'una competència més dura i d'uns hàbits de compra canviants.

Les seves accions han pujat un 46% aquest any, i un 58% des del mínim dels últims 13 anys vistos el 2018, xifra que reflecteix aquesta esperança que estigui recuperant el rumb.

Els guanys abans d'impostos durant el període de juny a agost van superar les expectatives i van créixer fins als 5.000 milions de corones des dels 4.010 milions de l'any anterior. Els analistes havien pronosticat un augment mitjà de 4.930 milions de corones.

Aquest increment en el benefici és el primer que registra el grup suec des del segon trimestre del 2017. El creixement dels beneficis es va veure afavorit per l'acceleració de l'augment de les vendes gràcies a la forta demanda de col·leccions d'estiu i als guanys de quota de mercat.

Com sol ser habitual, el comportament dels títols de H&M està contagiant Inditex, que puja més d'un 1% en borsa.

Noticias relacionadas

contador