ep archivo   tienda hm
EUROPA PRESS - Archivo

H&M (Hennes and Mauritz) va guanyar 626 milions d'euros durant els tres primers trimestres del seu exercici fiscal, segons ha confirmat la cadena de moda sueca, un dels principals rivals de l'espanyola Inditex, matriu de Zara. La xifra contrasta amb la pèrdua de 122 milions presentada durant el mateix període de l'any passat, a causa de l'impacte de la pandèmia de la Covid-19.

Durant el tercer trimestre, que comprèn el període juny-agost, el benefici net va ser de 460 milions d'euros, un 158% més, gràcies a la bona evolució de les vendes i la reducció de costos escomesa per la companyia.

"Els resultats baten àmpliament les expectatives per millors marges", afirmen els analistes de Bankinter, que també destaquen que ha reprès el pagament del dividend.

"Les vendes segueixen afectades per l'impacte de la variant delta, que ha entelat l'acompliment en alguns mercats clau, com Alemanya, durant l'estiu, així com la caiguda de les vendes a la Xina després del veto dels consumidors xinesos i el tancament temporal de les vendes a les plataformes d'Alibaba i JD.com al juny", destaquen aquests analistes.

"Les bones notícies surten de la millora de marges", afegeixen des de Bankinter, ja que el marge brut augmenta 240 punts bàsics, fins al 53,2%; mentre el marge EBIT millora 330 punts bàsics, fins a l'11,3%, "per un menor esforç en promocions i bona disciplina de costos, tot i la pressió dels preus del cotó (+28% l'any) i dels costos de transport".

Segons aquests experts, "la normalització de l'activitat permetrà recuperar els nivells de facturació previs a la crisi i H&M manté potencial de millora addicional de marges a causa de l'optimització de la seva estructura de costos, la racionalització de la seva xarxa de botigues i la reducció del percentatge de rebaixes sobre vendes".

Segons la seva valoració, "les perspectives de creixement d'ingressos a mitjà termini són elevades pel desenvolupament del seu posicionament en línia i l'expansió de les marques més petites en nous països. Esperem que el grup continuï guanyant quota de mercat a costa de marques amb menor diversificació geogràfica, fortalesa de balanç i model en línia reeixit. Una sòlida posició de caixa neta permet la represa del dividend (6,5 corones sueques per acció) que equival a una rendibilitat del 3,5%".

Noticias relacionadas

contador