ep archivo   tienda de hm en castellana 200
EUROPA PRESS - Archivo

H&M, un dels principals rivals d'Inditex en el negoci de la moda, cau en borsa després de decebre els inversors amb les seves vendes trimestrals, que comprenen els mesos de juny, juliol i agost.

Les vendes de la companyia van avançar un 9%, fins als 55.585 milions de corones sueques (uns 5.437 milions d'euros al canvi actual), xifra que s'ha situat per sota de la previsió de consens de 57.361 milions de corones sueques (5.647 milions d'euros). El grup publicarà els resultats complets el 30 de setembre.

Per als analistes de Bankinter, les vendes mostren una recuperació important, però "encara es mantenen un 11% per sota de les del tercer trimestre del 2019", abans de la pandèmia.

Segons aquests experts, "segueixen afectades per l'impacte de la variant delta, que ha entelat l'acompliment en alguns mercats clau, com Alemanya, durant l'estiu, així com la caiguda de les vendes a la Xina després del veto dels consumidors xinesos i el tancament temporal de les vendes a les plataformes d'Alibaba i JD.com al juny".

En aquest sentit, "les crítiques d'H&M, qualificant d'abusives les pràctiques laborals a la regió cotonera de Xingiang, han suscitat un boicot temporal als productes del grup a la Xina".

A l'inici de l'trimestre, 180 botigues romanien tancades; i 100 al final (2% del total). Bankinter comenta que "tot i que avui la xifra de vendes no serà un catalitzador, afectades per aspectes conjunturals, esperem que els resultats mostrin una millora gradual de marges a causa de l'optimització de la seva estructura de costos, la racionalització de la seva xarxa de botigues i la reducció del percentatge de rebaixes sobre vendes".

Per la seva banda, el benefici net d'Inditex del primer semestre fiscal (de l'1 de febrer al 31 de juliol de 2021) va arribar als 1.272 milions d'euros, davant les pèrdues de 195 milions d'euros durant mateix període de 2020. Les vendes de la companyia van augmentar un 49%, fins als 11.936 milions.

contador