ep recurso de bankinter
BANKINTER - Archivo

El president de l'entitat, Pedro Guerrero, ha reconegut que la pandèmia del coronavirus té el món immers en una situació sense precedents, amb unes conseqüències econòmiques impossibles d'avaluar. "La brutal caiguda de les borses no anticipa res de bo", ha afirmat.

  • 7,39€
  • -1,96%

"Només puc dir-los que ha estat, sempre, en els moments de dificultat, quan Bankinter ho ha fet millor, quan ha marcat la diferència", ha destacat el president de l'entitat.

Guerrero ha volgut agrair expressament a tots els seus treballadors l'"enorme" esforç que estan fent aquests dies per mantenir la continuïtat de negoci del banc i per atendre els clients en moments tan complicats.

El banquer ha explicat que l'entorn ja no era gens fàcil. La banca a Espanya va desenvolupar la seva activitat en un context "particularment difícil", amb el crèdit disminuint de nou i els tipus d'interès a nivells històricament baixos. "És a dir, menys negoci i marges més estrets", ha assenyalat.

Per part seva, la consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha fixat com a prioritat de l'entitat preservar l'ocupació malgrat la situació de crisi sanitària ocasionada arran de l'expansió del coronavirus Covid-19.

"El manteniment del nivell d'ocupació és una de les prioritats. No podem estar-nos de braços creuats davant aquest drama. Per això hem de vèncer la temptació d'eliminar llocs de treball a causa d'un descens de l'activitat", ha subratllat Dancausa en un discurs pronunciat amb motiu de la celebració aquest dijous de la junta general ordinària d'accionistes.

En la seva opinió, la determinació de mantenir l'ocupació és el "millor estímul" per als treballadors, generant a més un cercle virtuós en què aquesta prioritat es retroalimenta mútuament amb els resultats que en justifiquen el manteniment.

Així mateix Dancausa ha assegurat que Bankinter està "plenament alineat" amb les mesures decidides en el recent consell de ministres, el propòsit dels quals és mitigar l'impacte de la crisi del coronavirus sobre els col·lectius més afectats mitjançant l'aplicació de la moratòria d'un mes de les hipoteques.

En aquesta línia, i davant el repte "inusitat i gegantí" que suposa la crisi sanitària, la consellera delegada del banc ha demanat paciència als accionistes que reclamen "resultats, dividends i rendibilitat".

"QUAN FINALITZI LA VENTADA, SERÀ MOMENT D'OCUPAR-SE DE LES FERIDES"

"Quan passi la ventada, i passarà, no ho dubteu, serà moment de guarir ferides, i a continuació, sense pausa, posar-nos a la feina per donar beneficis presents, transformables en dividends", ha remarcat.

Això prepararà el terreny del qual s'obtindran les collites futures i que permetrà fer Bankinter cada dia "més sòlid, amb major dimensió i oferint major rendibilitat". En suma, Dancausa ha volgut transmetre als propietaris de l'entitat la confiança en les pròpies capacitats per superar aquest repte, i així continuar generant valor en el futur.

La consellera delegada de Bankinter ha reconegut que tots els reptes que la banca arrossegava d'anys anteriors i que fins ara preocupaven, han passat a un segon pla "bruscament".

Noticias relacionadas

contador