ep fbricagrifolsparetsvalls barcelona
EUROPA PRESS

Grifols ha comunicat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha aconseguit un acord de compravenda d'actius amb la companyia xinesa Xangai RAAS Blood Products. Aquesta aliança estratègica permetrà a la signatura espanyola "reforçar el creixement dels seus productes plasmàtics i de diagnòstic a la Xina", segons explica en una nota, en la qual detalla els punts de l'acord.

  • 8,39€
  • 0,41%

Grifols, que després de conèixer-se la notícia s'ha convertit en un dels millors valors de l'Ibex 35, assegura que aquest acord suposa una "oportunitat única" de continuar la seva expansió internacional i "enfortir la seva posició en la República Popular de la Xina", un dels mercats mundials amb major potencial de creixement de productes plasmàtics i de solucions de diagnòstic transfusional. Segons afirma, l'aliança amb Xangai RAAS representa un pas endavant en la seva estratègia de creixement sostingut i visió de llarg termini per a generar valor per a totes les seves divisions, especialment per a la Divisió Bioscience i per a la Divisió Diagnostic.

la Xina és un dels països amb major creixement d'hemoderivats en els últims anys (+16% anual) i s'espera que la demanda de tecnologia NAT creixi de forma significativa a mesura que s'adoptin les últimes tecnologies de diagnòstic per a millorar la seguretat de les donacions de sang i plasma.

Encara que l'operació està subjecta a aprovació dels reguladors, Grifols estima que podria tancar-se en la segona meitat de 2019

En el marc d'aquesta aliança, Grifols controlarà el 26,2% de Xangai RAAS (drets polítics i econòmics) a canvi d'una participació no majoritària (40% de drets polítics i 45% de drets econòmics) en Grifols Diagnostic Solutions (GDS), filial 100% de Grifols. Per tant, l'espanyola es convertiria en el segon major accionista de Xangai RAAS, per darrere de Creat Group co. Ltd (26,7% de participació).

Grifols tindrà dret de veto per a la presa de certes decisions, com l'emissió d'accions, venda d'actius, fusions i modificacions d'estatuts. A més, comptarà amb tres membres en el Consell d'Administració de Xangai RAAS i amb responsables en les àrees de qualitat i fabricació que vetllaran pel compliment del 'Acord de Qualitat' també subscrit en el marc d'aquesta aliança estratègica. Per part seva, la companyia xinesa tindrà dret a nomenar un conseller en GDS.

Així mateix Creat, l'accionista majoritari de Xangai RAAS, s'ha compromès a no vendre la seva participació en l'empresa xinesa a cap competidor de Grifols, que tampoc podrà vendre el seu particiáció a GDS a cap altra companyia del gegant asiàtic.

Xangai RAAS distribuirà "en exclusiva" els productes de *biociencia i diagnòstic de Grifols a la Xina, al mateix temps que l'espanyola oferirà al seu nou aliat suport tecnològic i 'know-how' en aquests dos camps per al seu ús al país "sota pagament de royalties". Així mateix, Grifols ha informat que també prestarà, a canvi d'honoraris, serveis d'enginyeria a Xangai RAAS, que s'ha compromès a usar la tecnologia NAT de GDS en la seva activitat de recol·lecció de plasma.

La transacció està subjecta a l'aprovació de les autoritats reguladores tant de la República Popular de la Xina com dels EUA, ha explicat Grifols, que no obstant això estima que podria tancar-se en la segona meitat de 2019. A més, remarca que la transacció no requereix de cap font de finançament extern, ja que es tracta d'un intercanvi d'accions. La valoració de GDS ha estat de 4.279 milions de dòlars, mentre que el preu per cada acció de Xangai RAAS de 7,50 renminbi.

Noticias relacionadas

contador