ep archivo   grifols 20210630090204
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha anunciat el tancament aquest dilluns de l'adquisició de la totalitat de les accions de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings, companyia alemanya que posseeix el 89,88% de les accions ordinàries i l'1,08% de les accions preferents de Biotest, empresa farmacèutica europea especialitzada en hematologia i immunologia clínica innovadores.

  • 8,35€
  • -3,16%
  • 5,96€
  • -3,17%

Un cop finalitzada l'OPA i tancada l'adquisició de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings, Grifols controla el 96,20% dels drets de vot de Biotest i compta amb el 69,72% del capital social.

Per a Víctor Grífols Deu, coCEO de Grifols, “l'adquisició de Biotest és una fita fonamental dins del nostre pla de transformació, i està plenament alineada amb la nostra estratègia de creixement – ​reforçant la nostra capacitat global de plasma, ampliant la nostra cartera de productes per beneficiar més pacients, complementant els nostres esforços en innovació amb projectes d'alt valor afegit i agilitzant la nostra presència a nous mercats”.

Per la seva banda, Raimon Grífols Roura, coCEO de Grifols, ha comentat que tenen “un full de ruta ben definit en què Biotest jugarà un paper molt rellevant. Estem desitjant treballar junts i posar en valor tot el nostre potencial combinat, enfortint encara més la indústria global del plasma i millorant la qualitat de vida dels pacients”.

L'operació valora el capital de Biotest en aproximadament 1.600 milions d'euros (equity value) i en 2.000 milions d'euros el valor de mercat (enterprise value).

Entre d'altres autoritzacions, Grifols ha obtingut les aprovacions de l'autoritat turca de competència, la Rekabet Kurumu; de l'autoritat alemanya de supervisió financera, la Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht; i de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a Espanya.

Grifols ha comptat amb Osborne Clarke Espanya, Alemanya i el Regne Unit i amb Proskauer Rose com a assessors legals, i amb Nomura Securities International i UBS Europe com a assessors financers. BNP Paribas Securities Services ha estat el banc agent per a l'OPA.

Noticias relacionadas

contador