ep grifols presenta noves dadesleficciaseu assaig clinic per tractar lalzheimer
GRIFOLS - Archivo
8,39€
  • 0,30€
  • 3,71%

Grifols ha conclòs el procés de refinançament del deute "sènior Secured" iniciat el 28 d'octubre de 2019 en optimitzar l'estructura del deute, allargant els venciments i millorant la flexibilitat de determinades condicions. El procés de refinançament ha tingut una excel·lent acceptació als mercats de capital internacionals que valoren molt positivament la gestió i la política de creixement i expansió global de Grifols.

La companyia manté com a prioritats estratègiques la disciplina financera, la reducció dels nivells d'endeutament i el manteniment d'una robusta posició de liquiditat.

Per Alfredo Arroyo, CFO de Grifols "el sòlid acompliment econòmic de Grifols, les perspectives de creixement a llarg termini i les bones condicions dels mercats de capital ens han permès tancar aquest procés de refinançament en temps rècord, en aconseguir unes condicions realment avantatjoses.

La nova estructura permet optimitzar l'exposició a les diferents monedes, reduir el risc a pujades de tipus d'interès en el futur i allargar els terminis de venciment mitjà per sobre de 7 anys."

La col·locació del deute assegurat sènior ha comptat amb excel·lent acceptació per part dels mercats internacionals de capitals, i van superar les condicions financeres inicials; cosa que ha permès millorar el cost mitjà del deute, que se situa al 2,8%. El marge s'ha reduït en 80 punts bàsics.

Com a resultat principalment de l'aplicació de la IFRS 9 "Instruments Financers", Grifols obtindrà un impacte comptable positiu en el seu Resultat Financer del quart trimestre del 2019 per un import net d'aproximadament 50 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador