grifols portada edificio junta
8,45€
  • 0,06€
  • 0,76%

Grifols és dels pocs valors que pugen aquest dilluns a l'IBEX. El selectiu espanyol està de ressaca electoral i la biofarmacèutica catalana es desmarca amb un avanç de l'1% dins l'índex gràcies a la seva megafinanciación tancada divendres passat al tancament de mercat.

La cotitzada va aconseguir divendres un acord per reestructurar el seu passiu de 5.300 milions d'euros en fer rellevants millores pel que fa a venciments i condicions. Aquests últims passaven, en línies generals, dels quatre anys fins als vuit.

Grifols ja va iniciar aquest procés de refinançament el passat 28 d'octubre. En aquell moment ja va assegurar que es tractava d'una forma de mantenir vius els seus plans de creixement a llarg termini.

Segons va explicar el fabricant català d'hemoderivats, aquest finançament comprèn el tram TLF destinat a inversors institucionals, i una nova emissió de bons sènior. Addicionalment, una nova línia de crèdit 'revolving' serà finançada pels bancs.

Grifols ha afegit que els principals objectius que es pretenen amb aquest refinançament són, entre altres, "reduir el cost del deute, allargar el període de venciment i millorar la flexibilitat dels termes a base del sòlid perfil de rating i crèdit de Grifols".

Noticias relacionadas

contador