ep sede de grifols en barcelona
David Zorrakino - Europa Press

Enmig de la batalla judicial contra Gotham City Research, Grifols ha anunciat canvis a la seva estructura de govern corporatiu i treu la família fundadora de la gestió. En aquest sentit, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu han decidit finalitzar la seva etapa executiva i deixaran les seves funcions com a Chief Corporate Officer (CCO) i Chief Operating Officer (CCO), respectivament. No obstant això, els dos continuaran al consell d'administració com a consellers dominicals.

  • 9,21€
  • 0,20%
  • 6,54€
  • 0,00%

Així mateix, Thomas Glanzmann seguirà com a president executiu i Nacho Abia serà nomenat nou conseller delegat de la farmacèutica, segons la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El nomenament d'Abia com a membre del consell tindrà lloc el 26 de febrer i assumirà les seves responsabilitats com a CEO l'1 d'abril, centrant-se a potenciar l'actual estratègia de creixement de Grifols, impulsar l'excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament de l'empresa.

La companyia ha explicat que aquests canvis formen part d'una estratègia d'evolució del govern corporatiu de Grifols, "planificada des de fa temps i dissenyada amb molta cura", que Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu van iniciar el 2022, juntament amb el Consell, per separar progressivament la propietat de la gestió de la companyia, "establint un nou estàndard" per a les empreses familiars que cotitzen a la borsa espanyola.

"La incorporació de Nacho Abia com a conseller delegat, així com la decisió de Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu de deixar les seves funcions actuals formen part del full de ruta de successió que els dos executius de Grifols, juntament amb el Consell, van posar en marxa un cop consolidada la recuperació de la companyia després de la pandèmia, el 2022. La transició es realitzarà de forma ordenada per garantir una transferència adequada de coneixements, l'adaptació organitzativa i una continuïtat fluida i sense impacte en les operacions", ha assenyalat l'empresa.

Aquest procés de separació progressiva de la propietat de la gestió de la companyia va començar a materialitzar-se en els primers mesos del 2023, quan Thomas Glanzmann va ser nomenat president executiu i, posteriorment, conseller delegat, alhora que Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu van assumir les seves responsabilitats actuals.

En aquell moment "es va accelerar el procés de selecció d'un nou conseller delegat". El desembre del 2023, Víctor Grifols Roura es va retirar del Consell i va ser substituït per Albert Grifols Coma-Cros.

Thomas Glanzmann, president executiu, ha expressat el seu "més profund agraïment i estima a Raimon i Víctor, no només pel seu lideratge i la seva valuosa contribució al creixement de l'empresa, sinó també per la seva valenta decisió de separar de manera clara la propietat i la gestió de la companyia, un principi que també dona suport al Consell d'Administració. Els profunds valors familiars que han fet d'aquesta companyia una empresa excepcional durant 115 anys continuaran sent sempre el segell distintiu de Grifols i el Consell també dona la benvinguda al nou conseller delegat, Nacho Abia, que compta amb l'experiència professional, les capacitats i la trajectòria operativa necessàries per continuar impulsant Grifols a nous nivells”.

Cal destacar que Nacho Abia és un alt executiu amb 25 anys d'experiència en la direcció internacional en empreses de ciències de la vida i tecnologia mèdica que cotitzen a la borsa. El seu últim càrrec ha estat com a Executive Officer i Global Chief Strategy Officer d'Olympus Corporation, companyia japonesa amb seu a Tòquio especialitzada en tecnologia mèdica, líder mundial en diagnòstic i en tractaments poc invasius, amb 33.000 persones empleades, que cotitza a l'índex Nikkei.

"Prendre les regnes de Grifols, una companyia global, líder, admirada, reconeguda i amb un enorme potencial de creixement és una oportunitat única per a mi. Estic molt il·lusionat per formar part d'aquesta organització de referència al món de la salut i ajudar a continuar aconseguint metes ambicioses", ha emfatitzat Abia.

Per la seva banda, Raimon Grifols i Víctor Grifols Deu, han afirmat que "tant com co-CEOs com a les nostres posicions actuals, estem molt orgullosos d'haver pogut contribuir a construir una organització de talla mundial, que compta amb un talent excepcional que continuarà enfortint-se els propers anys per impulsar el creixement empresarial i l'excel·lència en innovació".

El Consell d'Administració, que recolza la "voluntat inequívoca de l'empresa de garantir una successió exitosa dels seus líders executius, ha estat també fonamental en la recerca del nou conseller delegat", ha conclòs Grifols.

Noticias relacionadas

contador