ep archivo   grifols 20211117084603
GRIFOLS - Archivo

Grifols s'enfonsa aquest dilluns (8%, 17,110 euros) i perd gairebé tot el que ha guanyat divendres passat, quan la companyia es va disparar un 9,4% (va tancar als 18,65 euros) després d'anunciar que el ritme de recuperació de plasma s'està accelerant.

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

Sense notícies concretes que justifiquin les retallades d'avui, la farmacèutica es desploma mentre diverses empreses publiquen informes en què analitzen el comunicat que va fer divendres, quan va detallar alguns aspectes del negoci, encara que sense donar xifres específiques dels comptes del primer trimestre.

Grifols va deixar de publicar els resultats trimestrals quan la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va eliminar l'obligació de fer-ho. La companyia informa d'alguns aspectes del negoci al primer trimestre i al tercer, i deixa les xifres detallades per al primer semestre i l'any complet, úniques dates en què sí que està obligada a fer-ho.

Per Deutsche Bank, aquesta política actual de "divulgació trimestral" és "canviant i una mica erràtica", encara que reconeix que el que va anunciar divendres, corresponent a l'evolució del negoci fins al març, "té bona pinta".

"La recuperació ja està en marxa abans del que havíem esperat atesos els ingressos" anunciats per la companyia. Grifols ha comunicat que, als primers tres mesos de l'any, els seus ingressos van créixer a un dígit mitjà-alt (a tipus de canvi constant) en comparació amb el mateix període del 2021.

Pel que fa a la recaptació de plasma, creix un 16% des del començament d'any, tal com va informar l'empresa. "Si bé no proporciona un desglossament de les adquisicions (...), això també és un bon presagi per a les perspectives de creixement futur, mentre que pel que fa als marges, els comentaris sobre un marge d'EBITDA del 20% i un marge d'EBITDA subjacent del 27-28% semblen estar en línia amb les nostres previsions”, apunta el banc alemany.

En termes nets, allò anunciat "apunta a una sòlida recuperació de l'impuls operatiu, que havia estat la raó fonamental del nostre optimisme a l'any passat", afegeix Deutsche Bank. També fa "més creïble" l'objectiu per al 2024 d'uns ingressos per sobre dels 7.000 milions d'euros, un EBITDA superior a 2.000 milions i un marge EBITDA per sobre del 30%, comenta.

Deutsche Bank té un consell de mantenir sobre Grifols, amb un preu objectiu de 17 euros.

Barclays també fa referència aquest dilluns a les novetats anunciades per la farmacèutica divendres passat, i aprofita per reiterar el seu consell d''infraponderar', amb un preu objectiu de 16 euros.

Grifols està tenint un any complicat, de bandades i anades i vingudes en borsa, amb força ensurts i un comportament considerablement erràtic. Al febrer va marcar mínims als 14,10 euros, amb descensos anuals del 16%, i actualment aguanta en verd a l'any per la mínima. Puja només un 1% durant aquests mesos del 2022.

Noticias relacionadas

contador