ep juntaaccionistasgrifols
EUROPA PRESS

Grifols s'enfonsa a l'IBEX. La companyia cedeix a prop d'un 5% després de la garrotada d'UBS, que ha rebaixat la recomanació del grup a 'vendre' i el preu objectiu a 18 euros per acció (des dels 25 euros anteriors).

  • 8,89€
  • 1,69%

UBS assevera que la tecnologia anti-FcRn, que esperen que arribarà al mercat el 2021, amenaça de reemplaçar el 20% de les vendes de Grifols. Aquest nou producte podria desencadenar un "xoc en la demanda" de la farmacèutica.

El banc avisa que aquest producte amenaça un 20% de les vendes de la companyia

Durant els últims temps, fins a tres grans bancs han advertit ja del risc que aquesta tecnologia comporta per a la farmacèutica, tot i que alhora han mantingut el seu suport a Grifols.

Barclays es referia a això a mitjans d'agost i Berenberg feia el mateix a principis de setembre. Citi també apuntava aquesta circumstància en un informe publicat el passat 18 de setembre.

"Hi ha temors respecte a la companyia davant el potencial impacte que podria tenir la tecnologia emergent anti-FcRn sobre el seu negoci d'immunoglobulina", apuntava Barclays. "L'atenció dels inversors s'hauria de centrar en els seus propers resultats trimestrals (de Grifols), a més del desenvolupament de FcRn de cara al futur", advertia.

Per la seva banda, els experts de Berenberg assenyalaven que "els anticossos anti-FcRn, que són una nova classe de teràpies dirigides a les malalties autoimmunes, suposen una amenaça creïble per a les vendes d'immunoglobulina intravenosa de Grifols". Tot i això, aquests analistes consideraven que el mercat està donant a aquestes amenaces més magnitud que tenen, igual que a la probabilitat que es materialitzin i al seu impacte financer si això acaba passant.

Diversos laboratoris estan desenvolupant diferents teràpies que s'utilitzen per combatre malalties del sistema immunològic, en concret malalties autoimmunes (en les quals el propi sistema immunològic ataca les cèl·lules sanes del seu cos per error) basades en anti-FcRn. Aquests tractaments poden suposar una amenaça per a les vendes d'immunoglobulina (IVIG) de Grifols, que està indicada per a aquest tipus de trastorns.

"El potencial impacte d'aquest nou tractament és difícil de mesurar, perquè no es publiquen per separat les vendes d’IVIG de Grifols, encara que sabem que és un dels principals hemoderivats de la seva divisió de Biociències, que genera aproximadament el 80% de les vendes totals", explicava fa diverses setmanes Luis Arredondo, expert de Banc Sabadell, a Bolsamanía.

Arredondo afegia que aquesta amenaça no és una cosa que vagi a concretar-se a curt termini atès que aquestes tecnologies "es troben en fase de desenvolupament", tot i que precisava que el mercat seguirà durant els pròxims mesos les novetats sobre el procés de la seva aprovació.

Noticias relacionadas

contador