ep archivo   grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols és el millor valor de l'IBEX aquest dimarts (+3%) impulsat per les notícies sobre l'eliminació de restriccions per donar plasma. Segons informa Cinco Días, una jutgessa mexicana hauria aixecat el veto que l'agència nord-americana de fronteres havia imposat l'agost del 2021 als ciutadans mexicans per creuar la frontera i donar plasma a canvi d'una remuneració als centres de Grifols i de la australiana CSL, líders del sector.

  • 8,39€
  • 3,71%
  • 5,96€
  • 4,29%

L'ordre judicial és vàlida des de la seva emissió, que va tenir lloc divendres passat, 16 de setembre.

"Aquesta obertura de fronteres permetrà accelerar la recuperació del subministrament de plasma de Grifols atès que els centres nord-americans enganxats a la frontera estimem que suposen aproximadament un 5% del total de centres als EUA. D'altra banda, el cost per litre de plasma és inferior a la mitjana de Grifols", indiquen els experts de Banc Sabadell.

Els analistes de Bankinter subratllen el caràcter positiu de la notícia, ja que "alleujarà parcialment la reducció que ha experimentat el subministrament de plasma des de l'inici de la pandèmia de Covid-19". Segons The Wall Street Journal, a prop del 10% del plasma recol·lectat als EUA prové de ciutadans mexicans que creuen la frontera per vendre'l.

Santander també avalua molt positivament la decisió judicial, segons informa Cinco Días. El banc calcula que Grifols podria recuperar entre un 5% i un 6% del volum total de plasma el 2022 i recol·lectar el mateix volum que abans de la pandèmia (cosa que implica un increment del 20% interanual).

Noticias relacionadas

contador