ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols puja en borsa després de tancar la seva emissió de bons sènior no garantits (Senior Unsecured Notes) per import equivalent de 2.000 milions d'euros per finançar la seva inversió en Biotest AG.

  • 5,96€
  • 4,29%

"L'emissió, iniciada el 27 de setembre de 2021, s'ha tancat en temps rècord a causa de la bona acceptació que ha tingut entre els inversors financers, que entenen i valoren positivament l'oportunitat única i transformacional que suposa per a Grifols la inversió en Biotest. Així mateix, es confirma la confiança del mercat en el model de negoci de Grifols", ha afirmat la farmacèutica catalana.

L'emissió s'ha dividit en dos trams: un tram per import de 1.400 milions d'euros i cupó del 3,875% i un tram en dòlars, equivalent a 600 milions d'euros i cupó del 4,75%. En ambdós casos, amb venciment a 7 anys (fins a octubre de 2028).

Per Alfredo Arroyo, CFO de Grifols "estem molt satisfets de la resposta que hem tingut per part dels inversors i del seu nivell de confiança en el creixement de Grifols. La demanda supera en 7 vegades l'import emès en dòlars i a prop de 2 vegades el d'euros, cosa que ens ha permès millorar el preu efectiu de l'emissió fins al 3,9%".

Els fons procedents dels bons s'utilitzaran per finançar la compra per 1.100 milions d'euros de la totalitat del capital de Tiancheng (Germany) Pharmaceutical Holdings AG, propietària del 89,88% de les accions ordinàries i l'1,08% de les accions preferents de Biotest AG.

També es destinaran a finançar l'oferta pública voluntària d'adquisició (OPA) de les restants accions ordinàries i preferents de Biotest AG.

Noticias relacionadas

contador