ep grifols preveu destinar 1400 milionsinversions productives fins2022
EUROPA PRESS
8,89€
  • 0,15€
  • 1,69%

Grifols va registrar un benefici net de 423,4 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici, xifra que suposa un descens del 9,6% respecte al mateix període d'un any abans, segons ha publicat la companyia aquest dimarts, que ha atribuït aquest resultat, principalment, a l'impacte de l'evolució dels tipus d'interès.

També, al canvi de normativa comptable relacionada amb el nou tractament dels arrendaments (IFRS 16), que puja a 20,2 milions d'euros fins al setembre de 2019.

El 2018, el resultat net incloïa l'impacte financer positiu de la desinversió en TiGenix per 32 milions d'euros.

Entre gener i setembre, la xifra de negoci es va situar als 3.737,8 milions d'euros, amb un creixement del 14,5% i del 9,7% a tipus de canvi constant del període.

Així mateix, el resultat brut d'explotació (Ebitda) reportat durant els nou primers mesos de l'exercici va arribar als 1.066,1 milions d'euros, amb un augment del 13,5%, xifra que representa un marge del 28,5%. L'Ebitda subjacent se situa al 29%.

Per la seva banda, durant el tercer trimestre, Grifols ha registrat una acceleració dels ingressos, amb un augment del 14,9%, impulsats per la fortalesa de la demanda de les principals proteïnes plasmàtiques de la Divisió Bioscience, amb un increment en vendes del 13,1%. Aquesta divisió segueix sent sent el principal motor de creixement.

La millora dels marges operatius s'ha consolidat durant el tercer trimestre del 2019, en situar-se el marge brut al 46,4%.

El resultat financer s'ha situat als 265.400.000 d'euros. Durant el tercer trimestre del 2019, el cost del deute s'ha mantingut estable en relació amb els trimestres anteriors, amb 88,5 milions d'euros; però, es recull un impacte per diferències negatives de canvi de 9,3 milions d'euros. Igualment, la companyia manté una sòlida generació de caixa operativa, que arriba als 339.200.000 d'euros fins al setembre de 2019 i li permet escometre amb solvència els projectes de creixement previstos.

Grifols destaca que durant el tercer trimestre de l'any ha subscrit un acord amb Soludia Maghreb, subministrador de solucions per a hemodiàlisi amb seu al Marroc, per construir la seva nova línia de producció de solucions intravenoses en aquest país. Desenvoluparà, construirà i automatitzarà l'equipament principal de la línia de solucions intravenoses, mentre que Grifols Engineering dissenyarà una línia de fabricació d'avantguarda que produirà les bosses per a les solucions intravenoses. La planta, que està previst que entri en funcionament el proper any, és el primer projecte industrial de Grifols al continent africà.

PUJA EN BORSA

Les accions de Grifols registren pujades superiors al 4% durant la sessió d'aquest dimarts, de manera que se situa en màxims històrics. Els analistes de Bankinter consideren que els resultats "mostren bons creixements a nivell explotació" i "en línia amb el consens". Expliquen que estan afectats negativament per pèrdues en tipus de canvi, majors despeses financeres per l'evolució dels tipus d'interès i la introducció de la normativa IFRS-16.

Afegeixen que "excloent-ne els efectes comptables, el benefici net hagués retrocedit un 0,8%". A més, assenyalen que Grifols està renegociant les condicions del seu endeutament amb vistes a retallar les despeses financeres que busca reduir el cost del 75% del deute total i beneficiar-se de l'evolució a la baixa dels tipus d'interès el 2019.

Noticias relacionadas

contador