ep archivo - grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Grifols es dispara en borsa després del fracàs de Vertex Pharmaceuticals en un dels seus medicaments, cosa que, al seu torn, està provocant fortes pèrdues per a la farmacèutica nord-americana.

  • 5,96€
  • 4,29%

Vertex ha abandonat el desenvolupament addicional del fàrmac "VX-864 per la deficiència d'alfa-1 antitripsina (" AATD"), ja que és poc probable que el benefici del tractament observat en un estudi de fase 2 es tradueixi en un benefici clínic substancial" , segons ha explicat la companyia en un comunicat.

L'AATD és un trastorn hereditari i és la malaltia genètica més comú que condueix a un trasplantament de fetge en els nens. Vertex estava intentant solucionar la manca d'una proteïna produïda pel fetge, que pot afectar el funcionament del fetge o els pulmons. No obstant això, després del fracàs de l'estudi, la companyia ha assenyalat que se centrarà en altres col·lectors de molècules que "augmentin l'eficàcia clínica".

La notícia és positiva per a Grifols, tal com demostra el seu comportament borsari, perquè Vertex és una de les companyies que investiga en els camps on els productes de la companyia espanyola són més demanats.

A l'octubre de l'any passat, el grup català ja es va disparar en borsa després que Vertex abandonés un assaig clau contra el plasma, segons va publicar Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador