ep archivo - recurso de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha tancat l'acord per adquirir el 56% del capital restant de la biofarmacèutica nord-americana GigaGen per 80 milions de dòlars. Cal recordar que al juliol de 2017 va comprar el 44% de GigaGen per 35 milions de dòlars a través de Grifols Innovation and Technology.

  • 8,45€
  • -2,45%
  • 5,96€
  • -2,22%

GigaGen és una empresa biotecnològica nord-americana especialitzada en el descobriment i desenvolupament primerenc de medicaments bioterapèutics recombinants. La investigació de GigaGen se centra en el descobriment de nous tractaments biològics basats en anticossos que deriven de milions de cèl·lules del sistema immune obtingudes de donants.

Actualment, GigaGen compta amb diversos projectes de recerca interns, incloent-hi el desenvolupament de la primera immunoglobulina recombinant del món i una cartera de teràpies immuno-oncològiques.

IMMUNOGLOBULINA PER TRACTAR LA COVID

GigaGen aporta una cartera diversificada de projectes de desenvolupament d'anticossos policlonals recombinants, incloent-hi GIGA-2050, una immunoglobulina hiperimmune recombinant per al tractament de la Covid-19 que s'espera que pugui ser avaluada en un assaig en fase 1 als Estats Units a la primavera de 2021 després de la recent aprovació de la seva sol·licitud com Investigational New Drug (IND) per la Food and Drug Administration (FDA). L'assaig, el primer en humans que avalua immunoglobulines hiperinmunes recombinants, té com a objectiu avaluar la seguretat i tolerabilitat d'una dosi de GIGA-2050 en fins a 18 pacients hospitalitzats diagnosticats de Covid.

GIGA-2050 inclou més de 12.000 anticossos anti-coronavirus obtinguts a partir de 16 pacients convalescents que han mostrat una excepcional resposta davant del coronavirus. A més, presenta una "elevada afinitat" enfront de les variants naturals de SARS COV-2, incloent-hi les variants que han sorgit recentment a nivell global.

La informació obtinguda d'aquest assaig s'utilitzarà també per demostrar la seguretat de la plataforma tecnològica de GigaGen per fabricar immunoglobulines policlonals recombinants específiques enfront de malalties infeccioses perquè puguin ser desenvolupades de manera ràpida per al tractament de patògens emergents.

Aquesta operació està alineada amb l'estratègia d'R+D+I de Grifols basada en un enfocament integral que inclou projectes propis i a través de companyies participades per donar suport a projectes de recerca complementaris a la seva activitat.

Per José Terencio, vicepresident d'Innovació de Grifols "els avenços que està realitzant GigaGen per impulsar una nova generació de medicaments amb anticossos, que inclou el desenvolupament de la primera immunoglobulina recombinant del món, permeten complementar la cartera de projectes d'innovació de Grifols, orientats al tractament de malalties més enllà de les teràpies derivades del plasma".

Víctor Grífols Deu, co-CEO de Grifols, subratlla que "estem reforçant més encara la nostra estratègia d'innovació. Volem que els pacients visquin més i millor i amb aquest propòsit i una visió de llarg termini, estem invertint en projectes estratègics sòlids, com els d'Alkahest i ara GigaGen, que compten amb un alt potencial de contribució al nostre creixement i a l'expansió dels nostres fonamentals".

Grifols farà front al pagament de la transacció amb recursos propis, sense necessitat d'emetre deute. Aproximadament la meitat de l'import s'ha pagat al tancament de la transacció i la quantitat restant es pagarà un any després del tancament.

Noticias relacionadas

contador