ep la directora medica de la fundacion ace merc boada y el presidente de grifols victor grifols
EUROPA PRESS - Archivo

La companyia alemanya Berenberg ha retallat lleugerament el preu objectiu dels títols de classe A de Grifols (que són els que cotitzen a l'IBEX) fins als 30,65 euros des dels 30,75 euros anteriors. Aquest preu està encara més d'un 50% per sobre de l'actual nivell de cotització dels 19,9 euros. El preu dels títols de classe B es manté sense canvis als 23 euros (cotitzen actualment als 12,7 euros). Per a tots dos té una recomanació de 'comprar'.

  • 8,09€
  • -3,46%
  • 5,71€
  • -3,38%

A l'informe titulat Ennuvolat per ara, més brillant després, aquests analistes reconeixen que Grifols mostra "perspectives brillants després de la Covid-19". Encara que a curt termini s'enfronta a reptes, ja que el descens en la recollida de plasma durant el segon trimestre es tradueix en una menor producció durant el primer semestre del 2021, Berenberg subratlla que la demanda subjacent es manté ferm, els preus estan augmentant i Grifols està abordant els seus problemes de subministrament de matèries primeres.

"Per tant, pensem que l'escenari està preparat per a una forta recuperació que començarà durant el segon semestre de 2021", auguren.

A llarg termini, són optimistes pel que fa al fet que Grifols pugui generar un increment d'ingressos que sigui suficient per compensar qualsevol amenaça competitiva emergent, tant de la seva actual cartera de productes com de la seva cartera de projectes.

ELS EFECTES DE LA COVID PASSARAN

Berenberg considera que els efectes de la Covid passaran i que, encara que és probable que aquest menor volum de recollida de plasma repercuteixi durant el primer i segon trimestres del 2021, és una cosa "comprensible".

"A partir del tercer trimestre del 2021 esperem que es produeixi un repunt significatiu dels ingressos de Bioscience, ja que la major disponibilitat de plasma impulsarà l'augment de la producció", apunten aquests analistes. "El ritme exacte d'aquesta recuperació és difícil de determinar, però amb el programa de vacunació dels EUA guanyant velocitat, som optimistes pel que fa al fet que els volums de recollida augmentaran i s'hauran normalitzat en gran mesura a finals del segon trimestre del 2021", esmenten.

Aquesta millora i l'adquisició de 25 centres de recollida senten les bases per a un augment significatiu de la producció durant el segon semestre del 2021, insisteixen des de Berenberg.

Noticias relacionadas

contador