ep archivo - recurso de grifols
GRIFOLS - Archivo

Grifols ha tancat la compra de 25 centres de donació de plasma als Estats Units a BPL Plasma, filial de Bio Products Laboratory, per un import de 370 milions de dòlars (uns 305 milions d'euros), segons ha anunciat aquest dilluns la companyia, que ha precisat que aquesta operació ja ha rebut les aprovacions reguladores necessàries i es finançarà amb recursos propis sense emetre deute.

  • 8,63€
  • -2,17%
  • 6,12€
  • -2,55%

El grup ha destacat que aquesta adquisició està en línia amb el seu pla estratègic per seguir ampliant la seva capacitat d'obtenció de plasma, a fi de continuar assegurant el subministrament de teràpies plasmàtiques als pacients que necessiten aquests medicaments essencials.

"La transacció contribueix a seguir reforçant la xarxa integrada de centres de plasma de Grifols, representant un important avantatge competitiu. La companyia manté el seu compromís de seguir augmentant la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer la creixent demanda", ha subratllat la companyia en un comunicat.

Divendres passat, la companyia va desfilar per la passarel·la de resultats per donar compte de les seves xifres corresponents a 2020. La companyia ha aconseguit resistir a la pandèmia de Covid-19 en registrar un benefici de 619 milions d'euros, un 1,1% menys que els 625 milions que va recollir un any abans. No obstant, ha batut rècord amb les seves vendes, que van arribar als 5.340 milions d'euros, xifra que representa un increment del 4,7%.

Noticias relacionadas

contador