ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Bankinter ha elevat la recomanació de Grifols de vendre a mantenir i ha fixat el nou preu objectiu en 17 euros (potencial del 10% des dels nivells actuals) davant l'anterior preu, que estava en revisió des dels 20 euros.

  • 8,38€
  • 0,88%
  • 5,91€
  • -1,02%

El banc ha pres aquesta decisió després de retallar el consell de Grifols de forma 'tàctica' el 30 de novembre passat, després de conèixer les primeres notícies sobre òmicron. No en va, segons l'entitat, Grifols és la farmacèutica espanyola més exposada a un empitjorament de la Covid i esperaven que un empitjorament del sentiment impactés sobre la cotització.

"Des d'aquell dia, les accions de Grifols han caigut un 8,2% davant el +0,3% de l'IBEX. (...) Considerem que s'ha produït l'ajust a la baixa a la cotització i elevem la nostra recomanació a neutral des de vendre", expliquen.

Durant la primera onada de la pandèmia, els resultats de Grifols es van veure afectats negativament per una combinació d'una caiguda en el subministrament de plasma, conseqüència d'un nombre menor de persones acudint als centres d'extracció de sang; un encariment del preu pagat per cada extracció, mesura comercial per combatre l'efecte anterior; i un deteriorament del seu marge EBITDA, que va caure des del 21,1% el primer trimestre del 2020 (pre pandèmia) al 18,0% el primer trimestre del 2021.

Durant els primers sis mesos del 2021, les vendes van baixar un 5,3% i el benefici net ajustat, un 20,3%. La companyia no va publicar els resultats dels nou primers mesos, tal com permet fer la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Entre el primer trimestre del 2020 i el primer trimestre del 2021, la cotització de Grifols va perdre aproximadament el 32% (enfront del -14% de l'IBEX). A l'any, la companyia cedeix un 34%.

Noticias relacionadas

contador