ep archivo - grifols y mondragon se alian para desarrollar tecnologia aplicada al sector salud
GRIFOLS - Archivo

Els analistes de Bankinter han reduït el consell sobre Grifols fins a vendre des de mantenir i han situat el preu objectiu de 20 euros en revisió per a una possible retallada.

  • 8,09€
  • -3,46%

"És la farmacèutica espanyola més exposada a un empitjorament de la Covid-19 per la propagació de la variant òmicron", afirma l'analista de Bankinter, Pedro Echeguren.

"Durant la primera onada de la pandèmia, els resultats de Grifols es van veure afectats negativament per una combinació d'una caiguda en el subministrament de plasma, conseqüència d'un nombre menor de persones acudint als centres d'extracció de sang; un encariment del preu pagat per cada extracció, mesura comercial per combatre l'efecte anterior i un deteriorament del seu marge EBITDA, que va caure des del 21,1% al primer trimestre del 2020 (pre-pandèmia) al 18% al primer trimestre del 2021", afegeix aquest expert.

Segons la seva opinió, "l'aparició d'òmicron no suposarà una tornada als confinaments a l'estil del 2020 i les possibles mesures preventives duraran menys temps que a la primera onada de la Covid-19".

"No obstant", assenyala Echeguren, "durant la propagació de la variant òmicron, el sentiment de mercat respecte a Grifols empitjorarà. Davant d'un possible deteriorament del sentiment, optem per rebaixar tàcticament la nostra recomanació de Grifols a vendre des de neutral i posem el nostre preu objectiu en revisió (anterior 20,00 euros/acció)".

Noticias relacionadas

contador