ep archivo   la compania espanola productora de energia grenergy renovables
GRENERGY - Archivo

Grenergy ha acordat la venda del 100% dels seus actius eòlics (77MW) i fotovoltaics (97MW) al Perú per un muntant conjunt de 150 milions de dòlars, que podria pujar a 154 milions de dòlars en funció del compliment d'unes fites determinades ('earn-outs'). Aquests actius no tenen deute financer associat, segons ha informat la companyia aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 28,35€
  • -1,39%

D'una banda, Grenergy ha tancat la venda del parc fotovoltaic Matarani (97MW) a Yinson Renewables, una productora independent d'energia renovable a nivell global, per un import de 90 milions de dòlars que inclou el contracte clau a mà per a la construcció de la planta.

Addicionalment, el valor de la transacció podria incrementar-se en funció del compliment d'un 'earn-out' relacionat amb les vendes d'energia fins al 31 de desembre de 2024. L'import d'aquest 'earn-out' s'estima en 1 milió de dòlars.

S'espera que el parc fotovoltaic entri en funcionament al segon trimestre del 2024 i que Grenergy faci el servei d'operació i manteniment de la planta durant els primers dos anys.

D'altra banda, Grenergy ha acordat la venda dels seus actius eòlics (77MW), que inclouen tant els parcs en operació de Duna i Huambos (37MW) com els projectes en fase de desenvolupament de Nairas (40MW), a Engie Energía Perú, un dels principals productors locals denergia.

L'import de la transacció puja fins als 60 milions de dòlars, encara que podria augmentar en 3 milions de dòlars més si es compleixen determinats 'earn-outs'.

Es preveu que la transmissió dels actius eòlics esmentats, que està condicionada a l'aprovació de l'Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual (INDECOPI), es faci al primer semestre de 2024.

Noticias relacionadas

contador