ep archivo   recurso parque solar
GRENERGY - Archivo

Grenergy ha signat un nou contracte de venda a llarg termini (PPA) híbrid per subministrar energia verda a una utility internacional amb qualificació creditícia d'investment grade per un període de 15 anys, segons ha informat aquest dimecres la companyia mitjançant un comunicat. Amb aquest acord, Grenergy acumula contractes per valor de 2.700 milions d'euros.

  • 28,35€
  • -1,39%

En el marc de l'acord, Grenergy proveirà a prop de 8TWh durant un període de 15 anys. L'inici del subministrament es produirà al segon trimestre del 2026, si bé la planta s'espera que entri en operació el 2025.

L'acord s'emmarca dins d'Oasi d'Atacama, el projecte d'emmagatzematge més gran del món amb una capacitat total de 4,1 GWh i a prop d'1GW solar. Concretament, l'energia procedirà de la quarta fase, amb una capacitat de generació fotovoltaica de 260 MW solars i fins a 1.100 MWh d'emmagatzematge.

Aquest acord se suma a l'anunci de la companyia del primer contracte de venda a llarg termini nocturn per a 2GWh corresponent a les tres primeres fases d'Oasis d'Atacama, projecte en què Grenergy té previst invertir fins a 1.400 milions de dòlars i que, amb aquest contracte ja comptaria amb el 75% de la seva energia tancada amb PPA.

"La consecució de fites com els PPA signats, l'acord de subministrament de BYD o l'estructuració financera de la inversió fan possible la culminació Oasis d'Atacama, un projecte clau per a la companyia, i que serà referència a nivell mundial al sector", ha destacat David Ruiz d'Andrés, CEO de Grenergy.

Noticias relacionadas

contador