ep sede de grenergy
GRENERGY

Grenergy ha completat amb èxit una ampliació de capital accelerada de 90 milions d'euros per impulsar el pla de creixement, segons va comunicar aquest dimarts en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 25,95€
  • 2,98%

El nombre d'accions noves emeses ha estat de 2,6 milions i el preu d'emissió s'ha situat als 33,52 euros, xifra que suposa un descompte proper al 10% enfront del preu de tancament d'aquest dimarts (37,24 euros). D'aquest preu, 0,35 euros corresponen a valor nominal i 33,17 euros a prima d'emissió. L'empresa es deixa més d'un 8% a la borsa avui dimecres.

El percentatge del capital social de Grenergy que representa l'augment de capital se situa al 9,61% abans de l'augment i al 8,77% després.

David Ruiz de Andrés, CEO i màxim accionista de la companyia, mitjançant la societat Daruan Group Holding, ha subscrit 120.000 accions, representatives d'un 0,39% del capital social després de l'augment de capital, per un import efectiu de 4.022.400,00 euros a un preu per acció igual al preu d'emissió de l'augment de capital. En conseqüència, Daruan Group Holding passarà a ser titular de 16.329.790 accions, representatives del 53,34% del capital social de la companyia.

Amb aquesta ampliació de capital, la companyia pretén accelerar el creixement a Europa i desenvolupar la capacitat d'emmagatzematge. "Aquest impuls donarà suport a les necessitats de finançament per mantenir el ritme de creixement de la companyia en un moment en què a Europa és urgent potenciar la transició energètica amb el desenvolupament de les energies renovables i d'emmagatzematge".

"Grenergy ja ha llançat els seus plans per entrar a Alemanya, desenvolupar plantes solars el 2023 i poder disposar d'un mínim de 3 GW de pipeline en desenvolupament abans del 2025", ha indicat l'empresa. Aquest país està dissenyant una estratègia accelerada de creixement de les renovables, a causa dels possibles problemes de desproveïment al qual es pugui enfrontar el proper hivern per la seva dependència del gas i el petroli russos.

Pel que fa a l'emmagatzematge, Grenergy ha posat en marxa divisions d'aquesta tecnologia a les tres plataformes en què opera, els EUA, Llatinoamèrica i Europa. "L'objectiu és convertir l'emmagatzematge en un element essencial en la transició energètica i una eina fonamental per al sistema elèctric", han indicat des de l'empresa.

Noticias relacionadas

contador