goldman-sachs-pourrait-deplacer-1-000-salaries-de-londres-a-francfort

Goldman Sachs ha anunciat aquest dimarts la creació d'una seu a la capital francesa, com a últim moviment del sector per evitar la interrupció dels clients amb la sortida definitiva del Regne Unit de la Unió, que serà efectiva al proper mes.

Des de fa temps el seu centre neuràlgic de Goldman Sachs a Europa està situat a Londres malgrat que la Unió Europea encara no ha avançat si permetrà que el comerç transfronterer d'accions continuï després de la sortida del Regne Unit que serà efectiva el 31 de desembre.

La companyia pretén llançar una plataforma SIGMA X Europe a París abans del 4 de gener de 2021, subjecte a les aprovacions reguladores. "Volem assegurar-nos que els nostres clients continuïn tenint accés a totes les nostres fonts de liquiditat clau posteriors a Brexit", declara Liz Martin, co-directora global de Goldman de comerç electrònic de futurs i accions. SIGMA X Europe serà el que comercialitzarà les accions cotitzades en 15 mercats europeus, mentre que el seu actual centre de Londres seguirà comercialitzant les cotitzacions al Regne Unit i part d'Europa.

Brussel·les anunciava que tots els inversors de la UE han d'utilitzar una plataforma situada dins el bloc per negociar accions denominades en euros, dividint així els mercats i obligant els principals actors com Goldman a tenir un peu en ambdós camps i situar noves seus a ciutats europees. Mentre que des de Gran Bretanya afirmen que seguiran permetent als inversors del Regne Unit utilitzar plataformes de comerç d'accions basades en el bloc a partir del gener.

Altres plataformes de comerç d'accions paneuropees situades a Londres com CBOE, Turquesa de la Borsa de Valors de Londres i Aquis Exchange han obtingut ja l'aprovació reglamentària per als nous centres de la UE.

Noticias relacionadas

contador