• L'entitat ha estat la gran protagonista d'aquesta setmana amb la correcció dels seus comptes de l'exercici de 2016 i la dimissió del seu conseller delegat
goldman-sachs

Goldman Sachs manté la valoració de Banc Popular en 1,05 euros per acció, malgrat que l'entitat espanyola comuniqués dilluns passat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors una correcció dels seus comptes de l'exercici de 2016 per valor de 694 milions d'euros. I, hores després, el conseller delegat, Pedro Larena, va deixar el càrrec “per motius personals”. Una situació que el va portar a tancar la jornada borsària de dilluns amb una caiguda del 10,43%.

  • 0,32€
  • 0,00%

Aquest dimarts tampoc ha començat millor per a la cotització de Banco Popular. L'entitat és el fanalet vermell del selectiu i cau més d'un 2,5% després de l'obertura del mercat. No obstant això, els analistes de Goldman Sachs no canvien la valoració de l'entitat encara que considerin fonamental per al futur immediat de l'entitat, la proximitat de la junta d'accionistes del 10 d'abril. "Les altres implicacions claus en la nostra opinió és si hem d'esperar qualsevol nou replantejament i/o reclassificació", ha reconegut el banc nord-americà. Popular cotitza en aquests moments a 0,81 euros per acció i, per tant, la companyia tindria un potencial alcista del 0,24% per Goldman Sachs.

Per la seva banda, els analistes de Bankinter apunten en relació a la sortida del conseller delegat del banc, Pedro Larena, que "cal recordar que recentment Emilio Saracho (President) va nomenar Miguel Escrip Director General Adjunt a la Presidència i entenem que aquest nomenament ha reduït la capacitat de maniobra de Pedro Larena que ha decidit abandonar l'entitat", indiquen.

D'altra banda, els experts de Bankinter indiquen que "encara que no es pot descartar una ampliació de capital, veiem poc probable que aquesta es produeixi a curt termini i pensem que l'equip gestor se centrarà en reforçar les ràtios de solvència mitjançant la venda d'actius sense descartar una operació corporativa amb una altra entitat de major grandària".

Noticias relacionadas

contador