• Lloyd Blankfein, president de l'entitat, ja va declarar al maig que la 'City' corre el risc d’"estancar" o fins i tot de "retrocedir una mica" després de la sortida del Regne Unit de la UE
cbgoldman sachs

Diversos empleats de la seu a 'la City' de Londres del banc nord-americà Goldman Sachs han estat avisats que aviat hauran de mudar-se a Frankfurt, segons recullen diversos mitjans, després del trasllat de la companyia. Amb això, l'entitat busca minimitzar l'impacte que el Brexit (sortida del Regne Unit de la Unió Europea) pugui tenir sobre el seu negoci.

Segons els mitjans que es fan ressò de la notícia donada per Reuters, l'avís s'hauria fet a més d'una dotzena de treballadors del banc a la capital britànica. Es tractaria d'empleats comercials i de vendes, que haurien d'estar preparats per mudar-se a la ciutat alemanya abans de finals de juny.

City Am detalla, a més, que es tractaria, en concret, de treballadors dedicats als mercats de capital de deute de Goldman Sachs i als derivats que treballen en comptes germàniques.

Així mateix, segons fonts recollides per Independent, diversos empleats ja han negociat i signat els nous contractes a Alemanya. Per la seva banda, Goldman Sachs ha rebutjat fer comentaris sobre això.

DECLARACIONS DE BLANKFEIN

Lloyd Blankfein, president i conseller delegat de l'entitat nord-americana, va declarar a la BBC al gener que el banc ja havia començat a preparar-se per augmentar la seva presència en altres ciutats europees en resposta al Brexit. "Hem llogat, crec, 10 pisos en un edifici nou a Frankfurt perquè creiem que haurem de tenir molta gent allà. Ho farem? No ho sé. Però no tenim més opció que començar (a agafar) espai", va declarar llavors el directiu.

Blankfein també va indicar a la cadena pública britànica que el trasllat de l'entitat no es faria de cop, sinó de forma gradual. "No hi haurà un moment que sigui tot o res", va explicar el president de Goldman Sachs.

A més, mesos abans, al maig de 2017, el president del banc va assegurar que la condició de Londres com un centre financer global es ressentiria com a conseqüència del Brexit. Llavors va expressar que "la City corre el risc d’estancar" o fins i tot de "retrocedir una mica".

"S’estancarà, podria retrocedir una mica, depèn d'un munt de coses sobre les quals no estem segurs, ja que de moment no hi ha cap certesa", va declarar fa gairebé un any també a la BBC.

PÈRDUES PER LA REFORMA FISCAL

Goldman Sachs va informar el passat 17 de gener que va patir unes pèrdues de 900 milions de dòlars durant el quart trimestre del 2017 com a conseqüència de la reforma fiscal que l'Administració Trump va aprovar als Estats Units. Això va suposar el seu primer trimestre en negatiu dels últims sis anys.

No obstant això, sense tenir en compte l'impacte de la reforma tributària, els beneficis de l'entitat van ser de 300.000 milions de dòlars, un 83% més.

Noticias relacionadas

contador