ep economiaempresas- acs fichatres entidadesanalizarsalidabolsasus renovables
ACS - Archivo

Goldman Sachs ha comunicat aquest dimecres un augment de la seva participació a ACS, que ara suposa un 6,77% del capital. El banc d'inversió dels EUA redobla la seva aposta per la constructora espanyola després d'entrar a l'accionariat l'1 de juliol amb la compra d'un 3% dels títols.

ACS

  • 37,76€
  • 0,16%

En aquests vuit dies de diferència, també ha tingut temps per reduir lleument la seva participació. Segons apareix als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el 3 de juliol va vendre part de la seva participació fins a quedar-se amb el control del 2,77% del capital social.

Després de la seva última compra, Goldman Sachs ha superat la participació d'altres dos inversors institucionals, com Blackrock i Société Générale, que ara mateix tenen en el seu poder el 4% i un 3% de les accions. Entre els inversors amb una posició rellevant en ACS també es troben Florentino Pérez (12,5%) i els Albertos (9%). A més, la pròpia companyia compta amb el 8,46% dels títols, el major percentatge de autocartera que ha controlat en la seva història.

El moviment de Goldman Sachs també posa de manifest la lluita de poder que existeix a l'accionariat de la constructora espanyola entre els inversors institucionals i els baixistes. ACS és una de les principals apostes d'alguns fons que adquireixen posicions curtes, com Marshall Wace i AKO Capital, que mantenen una posició baixista conjunta sobre el 1,6% del capital.

Enguany, els seus títols han baixat un 35%, per sobre de la mitjana de l'Ibex, que cau un 23%. Encara que també és cert que els números vermells s'han retallat lleugerament en els últims dos mesos, després de les múltiples mostres de fortalesa financera que ha intentat transmetre a l'a el mercat.

Noticias relacionadas

contador