• Però des del començament de l’any encara es deixa un 35%
ricardo curras consejero delegado de grupo dia 1
DIA

Goldman Sachs ha incrementat la seva participació en DIA fins al 13,827%. Aquest moviment en el capital social de la cadena de supermercats l'ha impulsat a l'IBEX 35. De fet, la companyia dirigida per Ricardo Currás ha pujat un 5% fins als 2,81 euros. No obstant això, encara cau un 35% en l'acumulat anual.

Dia

  • 0,01€
  • 0,81%

Tal com ha comunicat l'entitat nord-americana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha elevat la seva participació en més de dos punts percentuals, des de l'11,38% anterior. D'aquesta manera, Goldman Sachs en compta amb 622.400.000 d'accions. Així, el 3,761% és a través d'accions i el 10,066% a través d'instruments financers.

D'aquesta manera, Goldman Sachs se situa com el segon major accionista, només per darrere de Letterone, que en compta amb el 25%. El fons d'inversió de Mikhail Fridman va entrar el 20 d'abril de 2018 després que la Junta d'Accionistes ho aprovés. Al principi, Letterone va comprar un 10% de DIA i després va elevar la seva participació fins al 25%.

Aquest augment va suposar que els russos entressin al consell. Els accionistes van aprovar l'entrada de Karl-Heinz Holland, que va ser conseller delegat del grup alemany Lidl durant més de sis anys, i de Stephan DuCharme, encarregat de dirigir L1 Retail i president del consell de supervisió d’X5 Retail Group.

Malgrat aquesta pujada, DIA es deixa un 35% en l'acumulat anual i un 28% des dels màxims del mes de maig. El recorregut borsari de la companyia continua baixista. A més, és el valor que compta amb el percentatge més alt de curts en el seu capital social. Els 'curts' compten amb un 17,59% del capital de la companyia, segons les últimes les dades de la CNMV.

Noticias relacionadas

contador