ep archivo   fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

GigaGen, filial de Grifols, ha presentat a la conferència anual de la Societat per a la Immunoteràpia del Càncer (SITC 2023) les dades per a la designació de nou fàrmac en investigació (IND) i l'estratègia de l'assaig clínic de fase 1 que avaluarà el primer candidat oncològic de la companyia, GIGA-564.

  • 9,89€
  • -0,64%

El conjunt de dades preclíniques continua recolzant el potencial de GIGA-564 per millorar el tractament de pacients amb càncer a través d'un bloqueig mínim de CTLA-4. GIGA-564 redueix el nombre de cèl·lules T reguladores (Tregs) al microambient tumoral. Això permet l'activitat de les cèl·lules T citotòxiques, que són vitals per destruir els tumors.

Els resultats també mostren que GIGA-564 ofereix una major eficàcia antitumoral i una toxicitat reduïda en comparació amb el fàrmac ipilimumab, un anticòs monoclonal anti-CTLA-4 actualment disponible al mercat.

L'assaig de fase 1a/1b, que inclourà una fase d'escalat de dosi i una fase d'expansió de dosi, i l'inici del qual està previst per al 2024, avaluarà GIGA-564 per al tractament de tumors sòlids avançats. L'assaig es durà a terme per investigadors del National Cancer Institute (NCI) en estreta col·laboració amb l'equip de GigaGen, segons allò establert al CRADA signat recentment entre GigaGen i l'NCI, part dels National Institutes of Health.

"Ens complau presentar el disseny d'aquest primer assaig de fase 1 per a l'avaluació de GIGA-564", ha dit Erica Stone, vicepresidenta d'Oncologia de GigaGen. "El bloqueig mínim de CTLA-4 per part de GIGA-564 diferencia aquest candidat de qualsevol altre candidat oncològic anti-CTLA-4. Esperem poder traslladar els prometedors perfils d'eficàcia i seguretat observats en models preclínics a l'àmbit clínic i demostrar el seu potencial per millorar el tractament de pacients amb neoplàsies sòlides”, ha afegit.

Noticias relacionadas

contador