ep archivo   fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Grifols ha presentat un benefici net de 3 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, després de guanyar 60 milions d'euros al tercer trimestre. D'aquesta manera, la companyia farmacèutica liquida les pèrdues de 56 milions registrades al primer semestre de l'any.

  • 9,89€
  • -0,64%

Els ingressos totals augmenten fins als 4.822 milions d'euros (+10,8%) als nou primers mesos del 2023 i fins als 1.597 milions d'euros al tercer trimestre (+3,7%). El marge brut de nou mesos augmenta 400 punts bàsics, fins al 41%.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat va assolir els 1.028 milions fins al setembre, amb un marge del 23,2%. L'Ebitda trimestral arriba als 374 milions, amb un marge EBITDA ajustat del trimestre que augmenta 480 punts bàsics, fins al 25,1%.

Grifols ha destacat que "el subministrament de plasma augmenta un +10%, mentre que el cost per litre segueix disminuint un -22%, un cop executat el pla de millores operatives, que s'ha traduït en 450 milions d'euros anualitzats d'estalvi de costos en efectiu".

La ràtio de palanquejament disminueix a 6,7 vegades per la millora de l'Ebitda i del flux de caixa operatiu i Grifols manté els "compromisos d'assolir 4,0 vegades el 2024 i de signar i anunciar una transacció el 2023".

A més, Grifols ha elevat lleugerament la seva guia d'Ebitda ajustat per al 2023 fins als 1.450 milions d'euros, enfront de la previsió anterior de 1.400-1.450 milions.

DECLARACIONS DE THOMAS GLANZMANN

Per a Thomas Glanzmann, president executiu i conseller delegat, "l'acompliment de Grifols i l'enfortiment dels seus fonamentals reflecteixen el nostre compromís de millorar el negoci perquè aconsegueixi el seu ple potencial, maximitzant el valor per a tots els nostres grups d'interès".

El directiu ha afegit que "el fort creixement dels ingressos i la millora de marges són conseqüència de lʻexecució de la nostra estratègia de creixement i de la reeixida implementació del nostre pla de millores operatives".

"Quant a l'operació a la Xina anunciada el juny", ha indicat Glanzmann, "estem progressant i treballant amb plena dedicació i esforç per signar l'acord i esperem poder anunciar-ho abans de finals del 2023, tal com ens vam comprometre. Ja que es tracta d'un entorn molt regulat, esperem obtenir totes les aprovacions i tancar la transacció durant el primer semestre del 2024”.

"Seguim plenament bolcats al nostre palanquejament i hem intensificat el focus en la nostra estratègia de creixement per garantir la creació de valor sostenible i a llarg termini per als nostres accionistes", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador