ep carlos ghosn 20181213155602
NISSAN

L'expresident de Nissan, Carlos Ghosn, ha concedit la seva primera entrevista després de la seva detenció i ha denunciat un complot ordit per executius de la pròpia Nissan, els quals ha assenyalat com a culpables de la situació en què es troba.

En una conversa amb el diari 'Nikkei', Ghosn va dir que executius de Nissan que s'oposaven als seus plans per estrènyer llaços amb el seu soci automobilístic Renault van recórrer a la "conspiració i la traïció" per desbaratar-lo i estan darrere de les acusacions de mala conducta financera en contra seu que l'havien portat a la presó.

Ghosn va precisar que havia discutit els plans per integrar les empreses amb el CEO de Nissan, Hiroto Saikawa, el setembre mentre que ell va ser arrestat el passat 19 de novembre.

Carlos Ghosn, que va encapçalar el canvi de rumb de Nissan fa dues dècades, va pressionar a favor d'un major acostament entre Nissan i Renault, incloent-hi una possible fusió completa entre ambdues, malgrat les fortes reserves de la corporació japonesa. L'executiu continua detingut després del seu arrest i acusació per càrrecs relacionats amb abús de confiança i ocultar informació respecte al seu salari.

El seu arrest ha ennuvolat les perspectives d'acostament entre Nissan i Renault, juntament amb Mitsubishi Motors Corp., el tercer membre de l'aliança automobilística.

Des de la seva detenció, Saikawa ha dit que no és el moment de discutir la revisió dels complexos llaços de capital dels socis. Nissan i Mitsubishi Motors el van destituir com a president, mentre que va ser el mateix Ghosn qui va dimitir del càrrec a Renault.

Carlos Ghosn va negar les acusacions de pagaments indeguts a una empresa dirigida per un empresari saudita, i va dir que el pagament havia estat aprovat per un executiu de Nissan. Així mateix, va qualificar les acusacions de Nissan i Mitsubishi d'haver rebut gairebé 8 milions d'euros en pagaments indeguts a través d'una aliança d'empreses dels dos fabricants d'automòbils amb seu a Holanda com "una distorsió de la realitat", i va argumentar que les seves luxoses residències a Rio de Janeiro i Beirut van ser aprovades pel departament legal de Nissan.

Nissan ha dit que no tenia constància d'haver pagat per moltes de les propietats de Ghosn.

Noticias relacionadas

contador