• La xifra de negoci es va disparar un 16,1% fins als 2.096 milions d'euros
  • La companyia cotitza als 5,6 euros, nivell fixat en l'oferta pública de venda (OPV)
ep francisco riberas gestamp
Francisco J. Riberas, president de GestampGESTAMP

El grup d'automoció Gestamp, que va sortir a borsa el 7 d'abril, protagonitza avui la primera publicació de resultats com a cotitzada. La companyia de la qual és màxim accionista la família Riberes ha generat entre gener i març un benefici de 55 milions d'euros, un 33,2% més que durant el primer trimestre de l'any anterior. Les accions cotitzen amb pujades del 0,7% fins als 5,69 euros.

  • 2,90€
  • 1,90%

Per la seva banda, la xifra de negoci va escalar un 16,1% fins als 2.096 milions d'euros, mentre que el resultat brut d'explotació (EBITDA) va pujar un 15,4% fins als 222 milions i el benefici abans d'interessos i impostos (EBIT) un 20,5% fins als 120 milions d'euros.

"El creixement s'ha produït en totes les zones on Gestamp té operacions, tant per l'augment de volum en els programes existents com per l'arrencada de nous projectes en diferents regions", explica la companyia en un comunicat. L'augment a Europa Occidental va ser del 16,5% fins als 1.100 milions, mentre que a Europa de l'Est va incrementar les seves vendes un 28,8% fins als 224 milions d'euros, en Mercosur un 51,1% fins als 117 milions d'euros, a Amèrica del Nord un 7,9% fins als 393 milions d'euros i a Àsia un 6,7% fins als 263 milions d'euros.

"Amb l'objectiu estratègic de seguir acompanyant als nostres clients, hem iniciat la construcció de la nostra primera planta al Japó, hem dut a terme el llançament de la nostra primera línia d'estampació en calent a l'Índia i hem incorporat Romania al nostre perímetre", va remarcar el president i CEO de Gestamp, Francisco J. Riberes.

La companyia va sortir a borsa el 7 d'abril amb un preu per acció de 5,6 euros, a la part inferior de la forquilla inicial a causa de la pressió a la baixa dels fons d'inversió.

Noticias relacionadas

contador