• El preu pagat per Naturgas posa en valor els actius de Gas Natural a Espanya
  • Gas Natural anuncia una recompra d'obligacions per 1.000 milions d'euros
ep depositochimenea gas natural fenosa sabon
GAS NATURAL FENOSA

Les accions de Gas Natural Fenosa pugen més del 2% en borsa, després que el grup portuguès EDP hagi venut el seu negoci de gas natural a Espanya, Naturgas, per gairebé 2.600 milions d'euros.

  • 23,36€
  • -0,09%

El preu pagat per Naturgas afavoreix els actius de Gas Natural a Espanya i demostra, segons els analistes de Bankinter, "l'interès de fons sobirans, fons d'infraestructures, asseguradores i de private equity d'entrar en aquest tipus d'actius amb ingressos regulats".

EDP ha venut Naturgas per 2.591 milions d'euros a un consorci format per JP Morgan Asset Management, Abu Dhabi Investment Council i Swiss Life Asset Managers. Naturgas compta amb més d'un milió de punts de distribució de gas natural i gas propà liquat, principalment a País Basc, Cantàbria i Astúries.

La setmana passada, els analistes de Deutsche Bank van assenyalar que l'esperada venda de Naturgas a Espanya per uns 3.000 milions d'euros (múltiple de 15 vegades el EBITDA) atorgaria al negoci de Gas Natural a Espanya un valor de 13.500 milions d'euros, molt per sobre de la valoració actual de 7.800 - 9.000 milions d'euros. Per això, Deutsche va elevar la valoració d'aquest negoci fins a 10 vegades l'EBITDA, la qual cosa va explicar l'augment del seu preu objectiu fins als 19,50 euros per acció.

Finalment, el múltiple pagat per Naturgas ha estat de 13 vegades l'EBITDA (2.600 milions d'euros), encara que la xifra segueix implicant una valoració molt positiva per al negoci de Gas Natural a Espanya. Els experts d'UBS i Macquarie han anticipat canvis importants en Gas Natural Fenosa després de l'entrada del fons d'inversió GIP en l'accionariat, amb el 20% del capital.

En aquest sentit, l'empresa ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors la seva oferta per recomprar deute (obligacions) emesa amb un interès que oscil·la entre el 4,125% i el 6%, amb l'objectiu de rebaixar els seus costos de finançament. Gas Natural recomprarà obligacions per fins a 1.000 milions d'euros. Posteriorment, realitzarà una nova emissió d'obligacions.

Noticias relacionadas

contador