bankia portada sevilla consejero delegado entidad
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

Els experts de Berenberg han fet públic un informe, amb data d'aquest dimecres, en què es mostren considerablement durs amb Bankia i que titulen Plena de forats. Hi reiteren el consell de 'vendre' i retallen el seu preu objectiu fins als 1,50 euros des dels 1,55 euros, és a dir, un 16% per sota dels preus actuals de cotització.

"Tot i que el seu comportament en borsa és un 30% interior al del sector, encara hi ha molts inconvenients, en la nostra opinió", assenyalen aquests analistes.

Segons Berenberg, les expectatives de consens en marge d'interessos (NII) són ara més racionals, però encara hi ha possibilitats que hi hagi una decepció, en la seva opinió, a causa de la incapacitat de l'entitat per compensar els futurs vents en contra en ingressos.

"L'objectiu de retorn de capital (dividend) de 2.500 milions d'euros entre 2018 i 2020 segueix sent difícil d'aconseguir", avisen des de la companyia. "Si posem tots aquests elements en conjunt, el fet que cotitzi amb una prima del 15% respecte als seus parells és injustificada", afegeixen.

"El benefici per acció de consens hauria d'augmentar un 10% el 2021 per justificar els nivells als quals cotitza Bankia. Creiem que això és improbable. (...) Per tant, la prima de valoració no està justificada", recalquen aquests analistes.

Per tot això, Berenberg redueix no només el preu de Bankia, també les seves estimacions en un 10%. Així, ara preveuen un BPA (benefici per acció) de 0,172 euros per 2019, de 0,161 euros per 2020 i de 0,155 euros per 2021. "Bankia està entre les nostres principals apostes baixistes, tant a Espanya com a Europa", conclouen.

Noticias relacionadas

contador