ep francisco reynes salvador alemany juan hernandez puertolas
Francisco Reynés, Salvador Alemany, Juan Hernández PuértolasEUROPA PRESS

BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

Abertis ha aprovat aquest dilluns en junta distribuir un dividend de 0,37 euros per acció amb càrrec a reserves voluntàries i que s'abonarà el 24 d'abril, amb la qual cosa el grup de concessions distribuirà un dividend total de 0,73 euros per acció, la qual cosa es tradueix en 660 milions d'euros.

Els 0,73 euros per acció són el resultat de la suma del dividend a compte de 0,36 euros per acció, que es va distribuir al novembre, i el de 0,37 euros aprovat aquest dilluns.

El president d'Abertis, Salvador Alemany, ha destacat que amb aquests dos pagaments el dividend per acció distribuït és un 10% superior al de l'any anterior a causa de l'increment del 5% del dividend nominal al qual se suma un altre 5% de l'ampliació alliberada d'una acció nova per cada 20 d'antigues.

Abertis ofereix als accionistes cobrar aquest segon dividend de 0,37 euros per acció en accions del grup de concessions provinents de l'actual autocartera amb un descompte del 3% sobre el seu preu de mercat.

Així, l'accionista haurà de decidir si vol rebre la retribució en efectiu, com ocorria fins ara, o bé rebre-la en accions d'Abertis amb una petita part en efectiu.

Els interessats en aquesta nova possibilitat, ho hauran de comunicar des d'aquest dijous al 18 d'abril, ja que en cas contrari rebran el dividend com és habitual, en efectiu, i el preu que s'aplicarà a les accions després del descompte del 3% és de 14,56 euros bruts per acció.

Aquesta nova modalitat substitueix la tradicional ampliació de capital alliberada, després dels canvis en la normativa fiscal que van entrar en vigor al gener i que van eliminar els avantatges que oferien aquest tipus d'operacions.

CONSELL

La junta d'Abertis també ha aprovat el nomenament de sis nous consellers independents, entre els quals figuren Sandrine Lagumina i Marina Serrano per cobrir les vacants produïdes al novembre del 2015 per la renúncia dels dos consellers dominicals proposats per CVC després de vendre aquest fons el 6,33% del grup de concessions.

Per la seva banda, Luis Guillermo Fortuño, l'exprimer ministre italià Enrico Letta i Antonio Viana-Baptista cobreixen les vacants produïdes després de la dimissió dels tres consellers representants d'OHL després que la constructora decidís sortir del capital d'Abertis.

Completa la llista de nous consellers independents Xavier Brossa, que substitueix Miguel Ángel Gutiérrez Méndez en haver complert 12 anys des del seu nomenament.

D'aquesta manera, s'incrementen de quatre a nou el nombre de consellers independents, que es completen amb Carlos Colomer, Maria Teresa Costa i Mónica López-Monís.

Com a consellers dominicals figuren Juan José López-Burniol, Carmen Godia (G3T, companyia associada amb CriteriaCaixa), Susana Gallardo, Marcelino Armenter i el mateix Alemany, mentre que el vicepresident i conseller delegat d'Abertis, Francisco Reynés, és conseller executiu.

contador