ignacio galan iberdrola davos
Iberdrola

Només una pregunta sobre un dels casos empresarials més polèmics dels últims mesos. El president i conseller delegat d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, només ha hagut de contestar a una qüestió dels analistes que segueixen l'empresa sobre els presumptes treballs encarregats a l'excomissari de Policia, José Manuel Villarejo. Assegura que no té res per amagar.

  • 11,66€
  • 0,39%

"A Iberdrola tenim una governança corporativa molt forta i de compliment. I aquestes polítiques estan funcionant bé", ha assegurat Galán durant la 'conference call' de resultats amb analistes, en la qual totes les preguntes s'han remès a l'empresa per escrit. "Estem col·laborant amb la justícia perquè no tenim res per amagar. Volem transparència total", ha recalcat Galán.

A més, el primer executiu d'Iberdrola, sobre aquestes presumptes recerques encarregades a Cenyt, l'empresa de Villarejo, ha afirmat que "quan va aparèixer la notícia, vam posar en marxa una investigació interna, no s'ha trobat res i ho puc demostrar amb absoluta certesa".

En aquest cas, el grup elèctric ha seguit una estratègia similar a la que ha dut a terme el BBVA, l'altra gran empresa lligada als treballs de l'excomissari. En aquest cas, Iberdrola ha reconegut que realitzat tres investigacions internes que, de moment, assegura no ha determinat cap actuació irregular i que van en paral·lel a les que ha fet la Justícia.

SENSE ADQUISICIONS IMMEDIATES A la VISTA

Quant al negoci i després de presentar resultats rècord, la companyia ha deixat clar als inversors que està centrada en el creixement orgànic. "Jo crec que hi ha hagut massa notícies sobre aquest tema des de fa temps", ha assegurat Galán als inversors. "No hi ha hagut cap mena d'acord potencial sobre el que s'està negociant en l'actualitat. La nostra ambició consisteix a aconseguir una inversió de 10.000 milions d'euros i estem centrats en aquest tema", ha recalcat en referència a la inversió prevista per a enguany.

Sobre el mercat espanyol, Iberdrola assegura que ja té tancats acords del 100% de la producció prevista per a 2020 i el 70% de la de 2021, per la qual cosa descarta que les variacions dels preus de la llum en origen puguin tenir impacte sobre els seus pròxims comptes de resultats. També s'ha definit com a "empresa basca", en argumentar que de moment no hi ha canvis quant a la fiscalitat de l'empresa.

A més, pel que fa a previsions per al conjunt de l'any, anticipa un augment de la seva capacitat del 8% (uns 4 GW) i estima que el seu benefici net, durant els exercicis compresos entre 2020 i 2022 acabi a “high single-digit”, és a dir prop del 10% però sense arribar a aquesta xifra

Noticias relacionadas

contador