ep el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan
IBERDROLA
11,50€
  • -0,12€
  • -0,99%

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha assegurat amb rotunditat sobre la presumpta relació de la companyia amb empreses de l'excomissari José Manuel Villarejo que "la cúpula" de l'energètica "no es dedica a espiar a ningú". L'elèctrica es deixa avui un 2% en borsa aquest dilluns, en línia amb les retallades que estan registrant la resta d'energètiques.

En una entrevista a la Cadena COPE recollida per Europa Press, Galán ha defensat que Iberdrola té un sistema de govern corporatiu i de compliment "molt sòlid" i que, després de conèixer les informacions sobre el presumpte espionatge que el comissari jubilat i a la presó provisional hauria perpetrat en diferents ocasions per encàrrec de l'energètica, es va obrir una investigació amb mitjans interns i externs en què "no s'ha trobat res que no s'adapti a la llei".

Així, l'executiu d'Iberdrola va reiterar el seu desig que hi hagi en aquest procés, obert pel jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló dins de la macrocausa Tàndem, "la màxima transparència", per al qual Iberdrola va demanar la passada setmana anar a una de les peces, i que "no s'impedeixi que es publiqui tot el que considerin els mitjans de comunicació".

En concret, Iberdrola es va presentar com a interessada en la peça oberta pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional al voltant del portal 'Moncloa.com'.

En paral·lel, el jutge investiga els contractes de Villarejo i l'elèctrica, en interlocució amb el seu cap de Seguretat, Antonio Asenjo. Aquesta part de la macrocausa Tàndem segueix igualment sota secret. En aquesta peça, la 17, el president d'ACS, Florentino Pérez, està personat en qualitat de perjudicat, atès que entre aquests encàrrecs estaria el d'atacar els seus interessos.

"En aquest tema sembla que moltes empreses van tenir algun tipus de relació amb les empreses d'aquest senyor, i és bo que tots coneguem i coneguin el que ha passat i s'actuï en conseqüència", ha dit.

En referència a això, Galán ha subratllat que Iberdrola ha actuat "en conseqüència" i s'ha procedit a analitzar "dins i fora tots els nostres temes, i no hem trobat res que no s'ajusti amb la llei". "Estem col·laborant amb la Justícia per a totes aquelles informacions que necessiti per fer les indagacions que hagi de fer", ha afegit.

D'aquesta manera, el president d'Iberdrola ha demanat que se "segueixi el tema i aprenguem tots d'una situació com la que s'està produint, que no és casualment molt afortunada per a la imatge de país".

EL CONFIDENCIAL SEGUEIX APUNTANT AL PRESIDENT D'IBERDROLA

El Confidencial publica avui una informació en la qual apunta directament a Galán a tot l'assumpte de Villarejo. Segons el citat mitjà, hi ha un document intern de la pròpia Iberdrola que assenyala que la contractació de José Manuel Villarejo per espiar polítics que entorpien els negocis de l'elèctrica es va ordenar des de l'actual cúpula directiva. Segons una acta de l'1 de desembre de 2004, la Direcció de Control de Funcions Corporatives va obrir expedient sobre "certes activitats anòmales realitzades per la Direcció de Seguretat Corporativa". Al document es descriu l'anomenada 'operació Arrow' per eliminar l'oposició municipal per a la construcció d'una central a Arcos de la Frontera (Cadis) per 900 milions d'euros.

El Confidencial afegeix que, en ser preguntada per aquest document, Iberdrola assegura no tenir constància perquè mai va arribar ni al departament de Compliment, ni al d'Auditoria ni al de Control", per la qual cosa considera que això "invalida també el seu contingut".

Noticias relacionadas

contador