• La venda s'ha fet mitjançant una col·locació accelerada de 100 milions d'accions
caixabank, la caixa, entidad, banco

CaixaBank és el 'fanalet vermell' d'aquest dimecres a l'IBEX després que Criteria anunciés en la passada jornada la venda d'un 1,7% de l'entitat a 3,15 euros per acció mitjançant una col·locació accelerada de 100 milions d'accions. L'import de l'operació ha ascendit a un total de 315 milions d'euros.

  • 2,70€
  • -0,85%

Aquesta venda de Criteria forma part del seu compromís d'anar reduint la seva participació en CaixaBank fins a no sobrepassar el 40% a la fi de 2017, segons va informar al maig, mentre que la seva participació actual és del 46,9%. Criteria també pretén reduir el seu endeutament amb CaixaBank, segons el fet rellevant que va publicar llavors.

La col·locació d'aquest dimarts ha tingut lloc amb prou feines tres mesos després que CaixaBank anunciés la col·locació d'un 9,9% del capital a través d'accions que tenia en autocartera. Una venda que es va produir a 2,26 euros per acció, la qual cosa va permetre al banc obtenir 1.322 milions d'euros que li van servir per reforçar la seva solvència amb vista a la compra del banc lusità BPI.

CaixaBank es deixa en aquests moments un 3,70% en borsa. Cotitza en 3,15 euros.

Noticias relacionadas