ep mikhail fridman inversor rusola sociedad letterone
LETTERONE - Archivo

El principal accionista de DIA, el magnat rus Mijaíl Fridman, a través de la societat DEA Finance, controlarà més del 89% dels bons de DIA que vencen el 2023, després de la compra d'instruments de deute i segons ha comunicat el grup de supermercats, aquest dilluns, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Dia

  • 0,01€
  • 0,75%

DIA explica al supervisor que aquest moviment s'ha estructurat a través de l'oferta, per part de DEA Finance, S.à r.l. dels títols que no controlava de l'emissió de 300 milions d'euros en bons amb venciment a l'abril de 2023 i un cupó del 0,875%, a canvi d'una una contraprestació en efectiu. Oferta que concloïa el 25 de setembre.

En aquest moment, la societat luxemburguesa havia rebut ofertes de venda per import agregat de 41,2 milions d'euros. Una xifra que representa un 13,73% de l'import agregat principal dels bons amb venciment en tres anys. A més, aquesta xifra és l'equivalent al 57,2% dels bons que la participada per LetterOne, la societat de Fridman, encara no controlava.

La societat assumeix que acceptarà la compra dels bons oferts i l'executarà el 2 d'octubre.

D'aquesta manera, conclou que DEA Finance passarà de tenir el 76% dels bons de DIA amb venciment el 2023 a aconseguir un import agregat del 89,73%, equivalent a 269,2 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador