nvidia propose des concessions a l ue pour le rachat d arm

Es confirma finalment el que des de fa setmanes s'anticipava, que la venda d'ARM, per part de SoftBank, al fabricant de xips nord-americà Nvidia, no tirarà endavant.

  • 877,53$
  • 0,02%

Reuters publica aquest dimarts que l'operació no prosperarà citant una font familiaritzada amb l'assumpte. Financial Times, per la seva banda, explica que la transacció, per valor de 66.000 milions de dòlars, ha fracassat després que els reguladors dels EUA, el Regne Unit i la UE plantegessin seriosos dubtes sobre els seus efectes en la competència a la indústria mundial de semiconductors, citant tres persones amb coneixement directe sobre el tema.

L'acord, anunciat el 2020, s'ha enfrontat a diversos obstacles reguladors. La Comissió Federal de Comerç dels Estats Units va presentar una demanda per bloquejar-la al desembre, argumentant que la competència en els incipients mercats de xips per a cotxes autònoms i una nova categoria de xips per a xarxes podria veure's perjudicada, si Nvidia dugués a terme la compra.

L'adquisició també està sota l'escrutini dels reguladors britànics i de la UE, que tenen por que pugui fer pujar els preus i reduir l'oferta i la innovació.

A més, encara no havia rebut l'aprovació dels organismes reguladors antimonopoli de la Xina, que han denegat l'aprovació de les adquisicions transfrontereres de xips que altres països han aprovat.

Nvidia ha esdevingut l'empresa de xips més valuosa dels Estats Units gràcies als seus processadors gràfics. Tot i que encara es consideren crucials per als jocs, els processadors gràfics s'han estès molt més per a la intel·ligència artificial i altres camps avançats.

La venda hauria suposat una sortida anticipada de SoftBank d'ARM, que la va adquirir per 32.000 milions de dòlars. El president executiu, Masayoshi Son, ha lloat el potencial d'ARM, però està reduint les seves participacions als principals actius per aconseguir efectiu.

DIMITEIX EL CEO D'ARM

ARM ha anunciat aquest dimarts la dimissió del conseller delegat, Simon Segars, que serà substituït "amb efecte immediat" per Rene Haas, "líder de la indústria dels semiconductors des de fa 35 anys, director general i membre del consell d'administració".

Haas succeeix Simon Segars, que ha deixat de ser conseller delegat i membre del consell d'administració després de 30 anys a l'empresa. A curt termini, Segars donarà suport a la transició de lideratge en un paper d'assessor per a ARM.

"René és el líder adequat per accelerar el creixement d'ARM a mesura que la companyia comença a fer els preparatius per tornar a entrar als mercats públics", va declarar Masayoshi Son, president de SoftBank. "Voldria agrair a Simon el seu lideratge, contribucions i dedicació a ARM durant els darrers 30 anys", va indicar en un comunicat.

contador