rupert murdoch

Fox es dispara un 6% aquest dimecres al Nasdaq després que Disney millori la seva oferta per batre la de Comcast. Totes dues volen ficar-s’ho a la butxaca comprant la companyia de Rupert Murdoch i millorar així la seva proposta de continguts al sector de l'entreteniment.

  • 38,85$
  • 0,73%
  • 51,36$
  • -1,25%
  • 112,08$
  • -0,58%

La nova i millorada oferta de Walt Disney passarien per afegir efectiu a l'OPA acordada anteriorment amb Fox (52.400 milions de dòlars en accions). En total, la suma oferta ascendiria fins als 71.300 milions de dòlars.

La nova oferta millora la presentada al desembre i posa sobre la taula 71.300 milions de dòlars

El gran rival de Disney és Comcast, que ha posat sobre la taula 65.000 milions de dòlars en efectiu per comprar Fox.

No obstant això, el full de ruta de la companyia del ratolí animat passarien per argumentar que la seva proposta resultaria més atractiva a ulls dels òrgans supervisors que han de donar llum verda a l'operació.

La nova suma plantejada per Disney oferiria a Fox 38 dòlars per acció, respecte als 28 dòlars per títol oferts a la seva oferta presentada al desembre. Per la seva banda, la cotització de Fox presenta una pujada acumulada del 65% durant els últims 12 mesos, davant el guany acumulat del 13% de l'índex S&P 500 durant el mateix període de temps.

El guanyador d'aquesta guerra d'ofertes s’emportarà el negoci cinematogràfic de Fox, a més de cadenes televisives com National Geographic, FX, Star TV, Endemol Shine Group i Hulu. Segons informa la CNBC, el president de Fox, Rupert Murdoch, es va reunir amb el conseller delegat de Disney, Robert Iger, aquest dimarts.

En un comunicat publicat aquest dimecres, Murdoch afirma que "estem molt orgullosos del negoci que hem construït en 21st Century Fox i creiem que al costat de Disney, aportarem encara més valor als accionistes". A més, assenyala que "la combinació dels icònics actius de Fox sumats als de Disney, ajudaran a crear una de les majors companyies del món".

Noticias relacionadas

contador