ep sedeabengoa
EUROPA PRESS

Tremenda volatilitat, que a aquestes hores s'ha concretat en fortes caigudes, en els títols d'Abengoa A aquest divendres. La companyia ha arribat a caure un 25%, en pocs minuts ha passat a cotitzar plana i ara es deixa a prop d'un 10%. A més, ha marcat un nou mínim històric als 0,0126 euros.

  • 0,02€
  • 0,00%

Els títols de classe A d'Abengoa van camí d'entrar al mateix bloqueig en què es troben des de fa mesos els títols de classe B de la companyia, que són els que tenen la majoria de minoritaris. Aquests títols van aconseguir el preu mínim al qual es pot cotitzar (0,01 euros) i no han sortit d'aquí en molt de temps.

No obstant això, el proper 26 d'octubre entrarà en vigor el nou preu mínim de cotització (la Societat de Borses es va veure obligada a retallar-la dues vegades davant els split que volien executar Uralita i part dels accionistes d'Abengoa), als 0,0001 euros per acció. Al mercat s'intueix que, després del llarg bloqueig, és molt probable que molts accionistes d'Abengoa B es llancin a vendre.

A mitjanit de divendres passat, Abengoa va comunicar els seus resultats fins al juny i també un segon pla per refinançar el seu deute. La companyia va comunicar unes pèrdues netes de 100 milions durant els sis primers mesos de l'any. Els ingressos durant el primer semestre van baixar un 20%, mentre que l'EBITDA va augmentar de 16 a 87 milions, ja que la xifra de l'any passat incloïa costos de reestructuració per 52 milions.

Abengoa també va comunicar aquest dia que havia arribat a un acord amb els seus principals creditors per a una operació per proveir de nova liquiditat, per un import màxim de 97 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador