ep presidentebbva carlos torres vila durantecursola apiela uimpsantander 20190712101105
APIE

El sector bancari torna a ser motiu de disgust aquest dilluns. Es deixa un 3% a Europa durant una altra sessió de retrocessos per a les entitats financeres enmig d'aquests continus vaivens als quals ens tenen acostumats durant els últims temps. A l'IBEX, Sabadell cedeix un 3%, igual que CaixaBank i Bankia. Bankinter es deixa un 2%, el mateix que Santander. El pitjor de tots és BBVA, amb descensos que superen el 3%. Al mal to sectorial s'uneix, en el cas del banc presidit per Carlos Torres, les seves últimes declaracions sobre possibles compres sectorials.

Durant una recent reunió amb analistes, el director financer de BBVA, Jaime Sáenz de Tejada, ha reconegut que la caiguda dels tipus d'interès suposa una oportunitat per estudiar la compra d'entitats a Espanya, segons recull Expansión. Sáenz de Tejada diu que té sentit guanyar grandària, encara que recalca que el grup està centrat en el creixement orgànic.

"Les fusions i adquisicions podran ser una opció si els tipus d'interès continuen caient; de tota manera, això dependria de la valoració", va explicar Jaume Sáenz de Tejada. Fonts del banc han matisat a Expansión que a l'actual escenari "té sentit guanyar mida i sorgeixen més oportunitats", tot i que han insistit que la seva estratègia no ha canviat i en què el focus principal és el creixement orgànic.

El sector bancari ho ha fet bé durant l'últim mes, però segueix sent el pitjor a Europa l'any. El rebot registrat a un mes vista està acompanyat de volatilitat. Diuen els experts que és la volatilitat típica que es produeix quan un sector ha estat molt castigat i comença a despertar l'interès. "És la volatilitat habitual quan un valor o sector ha estat molt baixa i ara intenta consolidar un rebot, un rebot que encara no ha aconseguit afermar-se", explica Nicolás López, director d'anàlisi d'M&G Valors.

Els bancs són el clar motor de les borses europees i especialment de l'IBEX, on tenen un pes fonamental. El rebot d'aquest últim mes ha portat l'índex europeu bancari a situar-se a un 6% de l'important resistència que presenta a la directriu baixista.

Noticias relacionadas

contador