ep archivo - torre espacio torrespacio edificio donde se encuentra la sede de ohl
EUROPA PRESS - Archivo

OHL continua patint una enorme pressió baixista en borsa a causa de l'efecte dilutiu de l'ampliació de capital en marxa, dins de l'ampli procés de reestructuració financera que està realitzant el grup constructor, controlat pels germans mexicans Amodio.

  • 0,33€
  • 4,32%

Les accions d'OHL van retrocedir aquest dilluns a prop d'un 6% i baixen un altre 6% aquest dimarts, fins als 0,50 euros, una vegada que han començat a cotitzar els drets de la primera ampliació de capital de 35 milions d'euros llançada per la companyia a tots els seus accionistes com a part del seu pla de refinançament.

El mercat descompta que l'ampliació s'esta executant amb un descompte superior al 55%. Els drets de subscripció preferent s'assignaran a tots els accionistes de la societat que hagin adquirit o subscrit les seves accions. El període per a l'exercici dels drets de subscripció preferent es desenvoluparà entre el 5 i el 19 de juny, ambdós inclosos.

Aquesta operació serà complementada per una segona ampliació de capital dinerària amb exclusió de drets de subscripció preferent de 36,4 milions adreçada a la família Amodio i Tyrus Capital.

El pla de la constructora estableix una altra ampliació mitjançant capitalització de deute com a compensació de crèdits per atendre la capitalització parcial dels bons d'OHL en un import d'una mica més de 68 milions d'euros.

El pla de refinançament de la companyia suposarà una quitança de 37 milions d'euros i una capitalització de deute de 68 milions d'euros, la qual cosa permetrà una reducció del passiu de 105 milions d'euros.

Per anàlisi tècnica, "rebots puntuals a part, només quan tinguem un primer màxim creixent de llarg termini podrem començar a mirar el títol amb uns altres ulls, i això implica superar els màxims de 2020 als 1,4215 euros. Una cosa que a dia d'avui és impensable i poc, o gens, operatiu. Però aquí és on tenim l'últim màxim decreixent.

Per sota, per la banda dels suports, tenim els mínims de l'any passat als 0,40 euros; i els mínims històrics dels 0,1630 euros (ajustada la sèrie històrica de preus a tots els dividends repartits i ampliacions de capital realitzades al llarg de la història)", explica JM. Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador