ep archivo   piscina construida por fluidra
FLUIDRA - Archivo

Fluidra, dedicada a l'equipament de piscina i wellness i solucions connectades, ha anunciat al seu informe integrat els avenços que ha fet durant l'últim any al seu pla director d'ESG, Responsability Blueprint, per al període 2020-2026. Com ha dit, el 2021 va aconseguir superar els seus objectius en diverses àrees en matèria mediambiental, cosa que ha portat la companyia a millorar les seves ambicions de cara a aquest any i al 2026.

  • 22,82€
  • 1,69%

En concret, ha incrementat el percentatge d'electricitat d'energia renovable que utilitza, que arriba al 80,7%. Aquesta xifra suposa superar de manera significativa l'objectiu del 63% fixat per a aquest any, apunta Fluidra, que ha recalculat els seus objectius per al 2022 i el 2026 per incrementar les seves previsions, i ara espera assolir el darrer any del seu full de ruta un 95% electricitat d'origen renovable.

I, explica, el mateix ha passat amb els seus objectius de reduir el consum d'aigua a les instal·lacions pròpies i el percentatge de residus enviats a l'abocador. La ràtio de consum de litres d'aigua sobre vendes s'ha reduït a 0,056 enfront del 0,084 del 2020 i l'objectiu de 0,079 marcat per al 2021. Per la seva banda, el percentatge de residus enviats a l'abocador cau al 25%, enfront de l'objectiu fixat del 33%. Així, Fluidra ha millorat la seva meta de consum de litres d'aigua sobre vendes a 0,053 el 2022 i a 0,042 el 2026 i el percentatge de residus enviats a abocador al 20% el 2022 i al 15% el 2026.

"Un dels nostres objectius és ser líders en matèria mediambiental al nostre sector i ens estem esforçant per actuar amb responsabilitat per construir un negoci sostenible a llarg termini. Per això, mantenim el compromís d'impulsar una gestió responsable dels recursos, mitjançant l'aplicació rigorosa de criteris de sostenibilitat i eficiència en el desenvolupament, fabricació, comercialització dels nostres productes i serveis”, ha apuntat Amalia Santallusia, directora global de recursos humans de la companyia.

Així mateix, Fluidra destaca que a l'àmbit social ha aconseguit bons resultats en Salut i Seguretat, amb una reducció del 62% a l'índex d'accidentalitat global, enfront de l'objectiu del 25% que s'havia fixat inicialment per al 2021. I pel que fa al Bon Govern, la companyia ha assolit o superat en molts casos els objectius previstos per a l'any 2021. El 43,3% dels seus proveïdors (tenint en compte el volum de compres) estan formats a ESG, enfront de l'objectiu del 10% fixat per al 2021 i en camí per assolir la meta del 50% per al 2022. A més, l'índex de satisfacció dels clients arriba als 7,2 punts, enfront dels 7,05 fixats com a objectiu.

"2021 ha estat el primer any complet d'aplicació de les deu línies estratègiques que ens marquem al Pla ESG per als tres pilars (Medioambiental, Social i de Bon Govern) i hem aconseguit grans avenços. Estem segurs que aconseguirem els nostres objectius a llarg termini, demostrant la serietat i el compromís amb què abordem els Deu Principis del Pacte Mundial i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides", ha indicat Eloi Planes, president executiu de Fluidra.

Noticias relacionadas

contador