ep el director financiero xavier tintore el presidente ejecutivo bruce brooks y el ceo de fluidra
FLUIDRA

Fluidra ha tancat els nou primers mesos de l'any en línia amb el sòlid creixement experimentat durant tot el 2021. El benefici net es va situar en 221 milions d'euros, gairebé tres vegades més que el benefici registrat el 2020, mentre que el benefici de caixa net, un indicador clau per a la companyia que exclou les partides no monetàries i les despeses no recurrents va augmentar un 130% fins a 285 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 20,16€
  • 1,15%

De gener a setembre, la companyia ha aconseguit unes vendes de 1.704 milions d'euros, un 49% més que durant els nou primers mesos del 2020. El tercer trimestre estanc, Fluidra va registrar unes vendes de 517 milions d'euros, un 39,1% per sobre del mateix trimestre del 2020 i un 67% més que durant el mateix període del 2019, demostrant la fortalesa i la solidesa de la demanda al mercat.

L'EBITDA durant els nou primers mesos del 2021 va créixer un 82%, fins als 451 milions d'euros, beneficiant-se de l'excel·lent palanquejament operatiu malgrat les dificultats a la cadena de subministrament i l'entorn inflacionari en commodities i transport de mercaderies.

La generació de caixa ha seguit molt forta durant tot el 2021 i ha permès al fabricant de piscines i especialitzat en wellness seguir sent molt activa en M&A, incrementar el dividend i, tot i així, reduir la ràtio d'endeutament a 1,8 vegades el seu EBITDA dels darrers 12 mesos.

Durant els nou primers mesos del 2021 la companyia ha adquirit als fabricants nord-americans BuiltRight, CMP i S.R. Smith, així com el negoci belga de Splash&Zen.

La companyia també ha indicat que espera un creixement de les vendes entre el 40% i el 45%, superior al rang entre del 37% i el 42% anunciat després de l'adquisició d'S.R. Smith. I manté la guidance de marge EBITDA entre el 25,0% i el 25,5%, i de creixement del benefici de caixa net entre el 83% i el 93%. "Millorem de nou la nostra guidance de creixement de vendes per a un 2021 extraordinari i ens preparem per a un sòlid començament de 2022”, ha declarat Eloi Planes, President Executiu de Fluidra, al comunicat.

CREIXEMENT A TOTES LES REGIONS

Les vendes van continuar amb la seva sòlida dinàmica a totes les regions, amb un creixement accelerat també durant el tercer trimestre. Amèrica del Nord continua com el principal motor de creixement, amb un augment de les vendes del 91% durant els nou primers mesos de l'any davant del 2020, mentre al Sud d'Europa van pujar un 32%, a la resta d'Europa, el 36% i en la resta del món, el 26%.

Per unitats de negoci, piscina residencial va experimentar el creixement més fort, amb un augment de les vendes del 57% del gener al setembre, recolzades per les macrotendències demogràfiques i les adquisicions. Piscina comercial es va recuperar de manera positiva durant el tercer trimestre, amb un creixement de les vendes del 22% des de començament d'any, liderat per l'aftermarket. El tractament d‟aigua va créixer un 27% i la conducció de fluids, un 37%.

Noticias relacionadas

contador