ep ana botin santander durantex conferencia internacionalbanca 20171121133408
SANTANDER
4,85€
  • 0,10€
  • 2,16%

L'agència de qualificació creditícia Fitch ha millorat en un esglaó, fins a 'A +', la nota de solvència com a emissor a llarg termini de Santander UK, la filial britànica de Banc Santander, a la vegada que ha situat la perspectiva de l'entitat financera en 'estable', segons ha informat en un comunicat.

Fitch ha decidit mantenir el ràting de viabilitat 'de la divisió del Regne Unit del banc en 'a'. D'aquesta manera, l'increment en la nota d'emissor de deute es deu al fet que un paquet de préstecs sindicats o 'sènior' de 8.500 milions de lliures (9.410 milions d'euros) concedits per la matriu a la seva filial es troba, des de l'1 de gener, dins el requisit mínim de fons propis i passius elegibles (MREL, per les sigles en anglès). Per tant, aquest deute ara es classifica com a deute secundària no preferent.

"Després de l'esmena, s'ha augmentat el matalàs que protegeix els creditors preferents principals de Santander UK en cas que el banc faci fallida a un nivell que és suficient per justificar una millora d'un graó", han argumentat els analistes de Fitch Ratings.

D'acord amb els càlculs de l'agència de qualificació, si l'entitat financera entrés en un procés de resolució necessitaria uns fons propis per mantenir la seva solvència equivalents al 10% dels actius ponderats per risc. Amb la inclusió dels 8.500 milions de préstecs sindicats dins de la categoria de MREL, el capital reservat total de Santander UK per cobrir pèrdues inesperades es troba a l'entorn del 18%.

Noticias relacionadas

contador