first republic bank portada

First Republic Bank ha patit durant el primer trimestre de l'any sortides als seus dipòsits per més de 100.000 milions de dòlars, xifra que suposa a prop del 58%. Així es reflecteix als comptes publicats per l'entitat, que recullen que el banc nord-americà va registrar entre el gener i el març un benefici net un 32,9% menor, de 269 milions de dòlars. Les seves accions s'enfonsen aquest dimarts al voltant d'un 27%.

Els resultats mostren que, concretament, l'entitat va registrar una sortida de 101.963 milions de dòlars, descomptant-ne la injecció de fons per un import de 30.000 milions de dòlars. Incloent-hi aquesta quantitat, les pèrdues en dipòsits van ser de 104.474 milions de dòlars.

Mentrestant, First Republic Bank va ingressar 1.209 milions de dòlars, xifra que representa una caiguda del 13,4%.

"Els resultats de First Republic Bank no van ser bones notícies per als inversors, malgrat l'ajuda de milions que els grans bancs van posar com a mostra de suport després del col·lapse de Silicon Valley Bank (SVB). La bona notícia és que les sortides s'han desaccelerat durant les últimes setmanes, però el banc continua perdent sang i planeja reduir la seva força laboral en un 25%”, assenyalen els analistes de Swissquote Bank.

En aquest sentit, el banc assegura que "està prenent accions per enfortir el seu negoci i reestructurar el balanç", de manera que planeja retallar la seva plantilla en uns 7.200 treballadors per al segon trimestre.

Cal recordar que First Republic Bank ha estat un dels bancs més qüestionats durant la crisi de confiança per la qual va travessar el sector després de la caiguda de SVB el març passat, principalment per mantenir un model de negoci molt similar.

"Si bé els resultats van superar el que esperava el consens, en general van ser fluixos". "Encara que tot apunta que l'entitat ha superat la crisi de liquiditat, el problema que afronta ara és de resultats, ja que el passiu del banc serà més costós, cosa que penalitzarà els beneficis futurs de l'entitat", expressen a Link Securities.

Noticias relacionadas

contador